I ovaj vikend se častimo nečim slatkim :D
Jednostavna priprema, a toliko božanstven okus :D. M m m! Krenimo brzo s receptom!
Potrebni sastojci:
- 200 g glatkog brašna,
- 200 g šećera,
- 3 jaja,
- 90 g margarina,
- 8 žlica sojinog mlijeka
- 1,5 žlica ulja,
- 1 prašak za pecivo,
- 1 žličica arome vanilije,
- 1-2 žlice kakaa,
- 1 žlica ruma,
- naribana korica cijelog limuna,
- 50 g bijele čokolade
- 25 g mliječne čokolade,
- 25 g čokolade sa 70 % kakaa.
1. Pjenasto umutimo žumanjke, šećer i aromu vanilije. Dodamo omekšali margarin narezan na tanke ploškice i narbanu limunovu koricu. U smjesu naizmjence dodajemo brašno prosijano s praškom za pecivo te sojino mlijeko i ulje. Na kraju dodamo snijeg od bjelanjaka.
2. Smjesu podijelimo na 2 dijela. Prva polovica ostaje žuta, a u drugi dio dodajte kakao i rum. U jednu zdjelu umiješamo sjeckanu bijelu čokoladu, a u drugu zdjelu sa žutim tijestom dodamo sjeckanu tamnu čokoladu.
2. Zagrijemo pećnicu na 180 C. U kalupe žlicom dodajte naizmjence žuto i smeđe tijesto da pečeno dobije prošarani izgled. Pečemo 20-ak minuta.
Dobar teeeek! :******
- 21:52
- 10 Comments