Avon baza za sjenilo

19:34

Godinama sam kupovala Artdeco bazu za sjenilo i nisam imala ni želje ni volje isprobavati nešto novo, jer sam navedenom bazom bila izuzetno zadovoljna, no čitajući recenzije drugih blogerica, odlučila sam i ja sama isprobati cjenovno pristupačniju, a opet vrlo kvalitetnu Avon bazu za sjenilo.

Svrha baze ili primera za sjenilo je povećati postojanost i intenzitet boje sjenila te spriječiti nakupljanje sjenila u pregibu kapka. Baza se nanosi na kapak prije nanošenja sjenila. Ja često prije dodatno hidratiziram to područje te nanesem Balea okoloočnu kremu s 5% uree kako bih ljepše i jednomjernije nanijela bazu na kapak. Koža na kapcima mi je često suha, ali vjerujem da bi Avon baza dobro funkcionirala i na masnoj koži.


Avon baza za sjenilo se isporučuje u kartonskoj kutijici, pakirana je u staklenu teglicu s plastičnim poklopcem i dostupna je količini od 3 grama u nijansi light biege. Ambalaža je vrlo čvrsta, izrađena od masivnijeg stakla i nema bojazni od mogućeg oštećenja i razbijanja teglice pri padu na pločice. Iako sam, iz higijenskih razloga, veći pobornik kozmetičkih proizvoda u tubicama, ova baza je dovoljno kremasta i stoga je vrlo lako nanijeti je kistom za sjenila. Rok trajanja baze je 12 mjeseci od otvaranja.

Sastojci:
Isododecane, Talc, Nylon-12, Cera alba, Hydrogenated Coco-glycerides, Disteardimonium Hectorite, Paraffin, C12-13 Alkyl Lactate, Silica, Aqua, Propylene Carbonate, Dimethicone, Butyspermum parkii (shea) butter, Methylparaben, Polyethylene, Camellia oleifera leaf extract, Ethylparaben, Trimethylsiloxysilicate, Triethoxycyprylylsilane, Saccharomyces lysate extract, C9-15 Fluoroalchohol Phosphate, Biosaccharide Gum-1, Sodium Hyaluronate, PEG-12, Dimethicone, CI 77891, CI 77491, CI 77492, CI 77499.


Baza je pjenaste konzistencije, vrlo se lako razmazuje i brzo suši. Nakon sušenja na kapcima ostavlja praškasti finish na kojeg sjenilo ravnomjerno prijanja. Nijansa baze je lagana bež boja s rozim podtonom koja u potpunosti neutralizira crvenilo na kapcima i ujednačava boju kapka. Bez obzira na ružičasti podton, mislim da bi baza odgovarala svim podtonovima jer nije toliko izraženog intenziteta. Potrebno je nanijeti jako malu količinu proizvoda na kapak kako biste prekrile cijelo područje i izbjegle nakupljanje baze u pregibu kapka. 


Avon baza za sjenilo povećava postojanost sjenila na očima i s vremenom nošenja intenzitet boje se ne smanjuje. Sjenilo se ne uvlači u pregibe na kapcima, sve do skidanja sjenilo je jednako nepromijenjenog izgleda. Što se tiče samog pojačavanja pigmentiranosti sjenila, nisam primijetila neku veliku razliku, nijansa sjenila je jednakog intenziteta sa i bez baze, no vjerujem da to uvelike ovisi o samoj kvaliteti korištenog sjenila. Izuzetno sam zadovoljna ovom bazom i definitivno ću je ponovno kupiti :). Kao jedini eventualni "minus" moram navesti kako mi  baza baš ne funkcionira najbolje s Maybelline Color Tattoo sjenilima koja stvarno obožavam, naime baza im smanjuje metalik efekt, bar u mom slučaju. No, ta činjenica mi ne umanjuje ukupni dojam Avon baze za sjenilo, jer mi Maybelline Color Tattoo sjenila funkcioniraju savršeno i bez baze. 

Avon bazu za sjenilo moguće je nabaviti preko Vaše Avon Lady po redovnoj cijeni od 45 kn (baza je često na popustu te je moguće kupiti je po cijeni od 29 kn). Ukoliko nemate u blizini Avon Lady, obratite se mojoj dragoj prijateljici Ivani (više o njoj saznajte klikom na sljedeći link: Avon Lady).

Koristite li i vi bazu za sjenilo? Koja je vaša omiljena? :)


You Might Also Like

24 komentari

  1. Ja koristim Catrice bazu za sjenila. Zadovoljna sam njome. Nisam nijednu drugu isprobala.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ako se odlučiš probati nešto drugo, toplo preporučam Avon primer. Omjer cijene i kvalitete je odličan! :)

      Izbriši
  2. I sama koristim istu bazu i sasvim sam zadovljna..i slažem se da intenzitet sjenila ovisi o njegovoj kvaliteti..pr. Catrice sjenilo će mi s vremenom lagano izblijediti dok Chanel ostaje postojan, na mjestu i istog intenziteta :) i kao što si rekla, Color T. ide i samo bez baze, tako da nemaš potrebe za njom :) Super post :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ;). Ja sam isto baš zadovoljna bazom, baš odlično odradi svoj posao, ali da, istina je da boja sjenila ipak više ovisi o samoj kvaliteti sjenila, ne toliko o samoj bazi.

      Izbriši
  3. Meni je ova baza bila baš koma koma, ali zato se kunem u Too Faced Insurance primer ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Joj, baš mi je žao što te toliko razočarala ova baza :/. Too Faced nisam probala, ali sam išla odmah potražiti recenzije i mislim da će definitivno TF biti sljedeća baza na mojoj shopping listi ;).

      Izbriši
  4. Ja sam godinama na Artdeco bazi za sjenila i zadovoljna sam. Ovo čudo stalno gledam u katalogu, a nikako da se odlučim na kupnju.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. A tako sam i ja bila vjerna Artdeco bazi, ali me Avonova početno najviše privukla svojom cijenom i definitivno nisam pogriješila s odabirom. Nadam se da da će i tebi odgovarati ukoliko se odlučiš za kupnju :).

      Izbriši
  5. Koristim ovu bazu i sasvim mi je u redu, nije ništa posebno, ali dobra mi je za svaki dan.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Slažem se, definitivno je baza za svakodnevno korištenje :). Ja sam baš jako zadovoljna njome, jer mi produljuje trajanje sjenila što mi je primarno u ovom slučaju ;).

      Izbriši
  6. I ja koristim ovu bazu, to je i jedina baza koju sam probala i jako sam zadovoljna, ne planiram je mjenjati :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mislim da ću se i ja neko vrijeme još zadržati na njoj, stvarno je dobra :). Makar voljela bih probati Too Faced kad je već toliko hvaljen primer :).

      Izbriši
  7. Meni je ova baza bila HG proizvod, obozavala sam ju i nije prosao dan, a da ju ja nisam nosila. Samo mi se sada valjda koza na kapku naviknula na tu bazu i vise mi uopce ne drzi sjenila dugo kako je prije... Tako da sam se bacila na isprobavanje drugih baza :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Joj, baš šteta što ti se koža očito privikla na bazu pa ne funkcionira više :/. Nadam se da će ti se stanje s vremenom normalizirati i da će ti Avon baza opet odgovarati ;).

      Izbriši
  8. Baš volim ovu bazu, jedina je zapravo koju sam isprobala i sasvim sam zadovoljna. Potakla me da češće nanosim sjenila a super mi izgleda i samostalno. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hahahah, slažem se, kod mene ista stvar! Potaknula me da više koristim sjenila na dnevnoj bazi :).

      Izbriši
  9. e kao da čitam svoju recenziju haha ... trenutno koristim ardeco bazu i totalno sam zadovoljna, iako mi je u početku bilo čudno što ne ostavlja nikakvu posebnu boju, kao recimo od essencea, ali je super i odlično klizi i sve,,,
    od te essenceove ni meni color tattoo nisu lijepo izgledala, baš je umanjivala bogatsvo boje, ali da, ona super funkcioniraju samostalno i dugo traju tako da im baza nije potrebna,,,
    sviđa mi se kako si opisala ovu avonovu, čula sam mnogo pohvala, super što neutralizira boju kapka,, to dobro dođe i danima kada ne nosimo sjenila čisto da sve izgleda definiranije :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hahahah, odlično! :) Ma Color Tattoo sjenila su sjenila posebne kategorije, ja ih baš obožavam i čak mi i odgovara činjenica da nisu u dobrom odnosu s Avon bazom, jer ih ionako najviše koristim kad sam u žurbi i želim brzinski nabaciti kakti finjak look ;). I da, definitivno bi se baza dala i samostalno nositi, jer ujednači boju kapka i nekako ga ljepše definira :).

      Izbriši
  10. Koristila sam ju i onda sam primjetila da mi s njom sjenila skliznu s kapka :/ I bila sam uporna u isprobavanju, no nakon prvotnog oduševljenja sam ipak ostala razočarana :( Sada koristim UD Primer Potion i super mi je :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma da? Šteta što te baza ipak razočarala :/. Nadam se da kod mene oduševljenje neće splasnuti, za sad još nije ;). Joj, obožavam UD kozmetiku, imaju tako preslatka pakiranja :).

      Izbriši
  11. I've been scrolling through your blog posts and I really feel you should be nominated for The Liebster Award. You can find more information on my post right here: zrinnkah.blogspot.com/2015/04/liebster-award.html

    I hope you have a nice day! Zrinnkah xoxo

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti na nominaciji :* baš sam škicnula tvoj blog :) No, kako sam nedavno pisala post tag Liebster award, ipak ću morati preskočiti ponovnu nominaciju kako ne bih dosadila svojim čitateljicama ;).

      Izbriši
  12. Nisam još isprobala ovu bazu, na wish listi mi je, al ne ću ju kupovati dok ne potrošim trenutnu Essencovu. Vidš ja nisam primjetila da mi baza smanji metalik efekt, baš budem sljedeći put malo bolje pratila kak se ponaša s bazom, tj bez baze jer color tattoo sjenila još nisam nosila samostalno... :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Essence nisam probala, ali vidim da je dosta podijeljenih mišljenja što se nje tiče. Avon bazu preporučam, ukoliko ne tražiš pojačanje inteziteta boje sjenila, nego samo trajnost. Baš me zanima kako reagira Color Tattoo u kombinaciji s Essence bazom, jer meni s Avonovom se stvarno nimalo ne sviđa :/.

      Izbriši

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images