Vikend post: Krem juha od tikvica

18:06




Pozdrav svima :)

Da ne duljim, bacit ćemo se odmah na pripremu ove super fine krem juhice koju će zavoljeti i oni koji nisu veliki ljubitelji tikvica :D. Priprema je vrlo jednostavna kao i kod svake krem juhe, tako da ovaj put nisam slikala postupak, već samo finalni rezultat. Nadam se da će vam se svidjeti recept i da ćete i same pripremiti ovu odličnu, osvježavajuću juhicu ;).

Potrebni sastojci:

  • 2 tikvice,
  • 3 krumpira,
  • 1 dcl bademovog mlijeka,
  • 1 luk,
  • 2 režnja češnjaka,
  • limun,
  • maslinovo ulje,
  • timijan, ružmarin, sol, papar.
Priprema:
1. Na maslinovom ulju popržimo luk.
2. Očistimo krumpir i tikvice, narežemo na kockice i sve kratko propirjamo.
3. Zatim dodamo sol i 500 ml tople vode, poklopimo i kuhamo 20-ak minuta dok povrće ne omekani.
4. Povrće usitnimo štapnim mikserom, dodamo još 300 ml vode, 1 dcl mlijeka i začine i kuhamo još 10 min na laganoj vatri. 
5. Na kraju istisnemo polovicu limuna i poslužimo uz krušne kuglice, suncokretove sjemenke ili komadiće feta sira.

Dobar tek!

Da li i vi volite krem juhice? Koja je vaša omiljena?



You Might Also Like

6 komentari

  1. Djeluje stvarno njami, jedva čekam da mami rode tikvice u vrtu. :) Do nedavno nisam bila veliki fan krem juha jer su uvijek gljive bile u priči (nije da ih ne volim ali mogu okusi biti i maštovitiji) ali su me krem juhe od mrkve i od kopriva oborile s nogu. Zapravo svaka mi je ukusna ako priprema ne uključuje dodatak juhe iz vrećice (brrr). ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Izuzetno je fina juhica, jako osvježavajuća ako dodaš limun :). Ako ćeš koristiti domaće tikvice, onda im radije nemoj guliti koru..puna je vitamina, a i juha će imati puno ljepšu boju ;). Da, slažem se, juhe iz vrećice su sve preumjetne, a od krem juhica definitivno mi je omiljena od mrkve i naranče :). Od koprive još nisam probala, ali baš bi mogla, hvala na ideji ;).

      Izbriši
  2. Uuu odlično izgleda i zvuči! Može li se nešto drugo staviti umjesto bademovog mlijeka?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Bez problema možeš bademovo mlijeko zamijeniti rižinim, sojinim, kravljim, čvrstim jogurtom i slično, ovisno o tome što preferiraš ;). I da, juhica je stvarno odlična :).

      Izbriši
  3. Tikvice obožavam, a i krem juhe, ali ju nikada ne pravim, iako ne znam zašto :D Najdraža krem juha mi je od špinata :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Eto onda idealne prilike da kreneš i sama doma raditi krem juhe, recept je tu ;). Uh, od špinata je i meni preodlična :).

      Izbriši

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images