Darivanje: Zubotehnički laboratorij Vesna Skeja

13:16

Često se kaže da su oči ogledalo duše, a zubi ogledalo zdravlja i higijene. Stoga sam u ovom postu odlučila obraditi temu zubne higijene i popratnih efekata u suradnji s dentalnom tehničarkom Vesnom Skeja.




1. Ukratko predstavljanje
Zubotehnički laboratorij Vesna Skeja lociran je u Vrbovcu i u Dubravi kraj Vrbovca. Osnovan je 1998. godine i vodi ga dentalna tehničarka Vesna Skeja.  Svojim višegodišnjim iskustvom i kontinuiranim dodatnim obrazovanjem, usavršavanjem i sudjelovanjem na seminara, opravdava svoju kvalitetu i brojne zadovoljne klijente. 

2. Koliko je preventiva bitna u očuvanju zdravlja zubi?
Uz genetiku, preventiva je najbitnija, jer zdravlje zubi djelomično ovisi o nasljednoj liniji, a najviše o samoj higijeni zubi. Bitno je pravilno i svakodnevno četkati zube sa što manjom zubnom četkicom kako bi se lakše dosegao svaki kutak zuba, učvrstila gingiva, odnosno zubno meso i smanjio rizik od karijesa. Preporučam korištenje Curaprox ili Sensodyne zubnih četkica. Također, vrlo je važno i neophodno očistiti interdentalni prostor korištenjem zubnog konca. Ne preporučam korištenje vodice za ispiranje usne šupljine zato što ona odstranjuje i one dobre bakterije.

3. Što u slučaju velike kvarljivosti zubi?
Unatoč dobroj higijeni i redovitom odlasku stomatologu, neki pacijenti radi lošije kvalitete zubi vrlo rano ostaju bez njih. Često dolazi do paradentoze (oboljenja paradonta), a s njom i do gubitka zdravih zubi. Nevjerojatno je da u današnje vrijeme toliko mladih ne održava dovoljno higijenu usne šupljine  i tako prerano ostaje bez pojedinih zubi pa taj gubitak moraju nadomjestiti protetskim nadomjestkom tj. zubnom protezom (most, totalna, parcijalna proteza).

4. Što su parcijalne i totalne proteze?
Parcijalne i totalne proteze su mobilni protetski nadomjestci. Gubitkom većeg broja zubi ili svih, u dogovoru sa stomatologom i dentalnim tehničarem, izrađuje se parcijalna ili totalna proteza. U ponudi su proteze subvencionirane od strane HZZO-a te skuplje i kvalitetnije proteze koje u potpunosti plaća sam pacijent kao što su keramika, fleksibilne proteze, implantati i slično.

5. Kako odrediti boju zubi?
Boja se određuje prema preostalim zubima pacijenta, boji tena i ključu za određivanje boje. U medijima se poprilično "promovira" biserno bijela boja zubi koja svojom neprirodnošću automatski postaje glavni fokus izgleda osobe.

6. A sad malo privatnijih pitanja, što se nalazi u Vašoj torbi?
Za razliku od većine žena, volim imati polupraznu torbicu tako da se lako i brzo snalazim u njoj. Obavezan mi je mobitel, Holyplant krema za ruke, sunčane naočale, maramice, Orbit žvakače, balzam za usne i zubni konac.

7.  Nabrojite 5 makeup proizvoda bez kojih ne možete.
L'Oreal Paris Manga maskara, Avon rumenilo Ideal Luminous u nijansi Peach, Max Factor Glossfinity lak za nokte u nijansi 110 red passion, Maybelline Affinitone Mineral puder u nijansi O30 Sand i Burberry Weekend parfem :)





Zubotehnički laboratorij Vesna Skeja daruje vas putnim pakiranjima zubnih pasti Paradontax (20 ml) i Elmex (12 ml) te dvjema jednokratnim zubnim četkicama Happy Morning s impregniranom zubnom pastom koje su također savršene za putovanja.






Za sudjelovanje u darivanju potrebno je:
1. Pratiti me na Facebook Page-u The Meadow of Beauty
2. Podijeliti darivanje na svom FB zidu i tagirati @The Meadow of Beauty (public share)
3. Napisati u komentare svoje ime/nadimak :)


Darivanje traje od 26.11. - 5.12. 23:59.
Objava dobitnika darivanja na FB page-u: 6. prosinca 2014.

Nakon objave, molim sretnu dobitnicu da se javi sa svojim podacima u inbox FB page-a.


Sretno svima!




You Might Also Like

6 komentari

  1. Zanimljiv i koristan post:)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. tnx :* da, eto, malo drugačiji osvrt na ljepotu ;)

      Izbriši
    2. Bok, zube perem temeljito, redovito i svakodnevno, a između ostalog nosim zubni aparat tako da puno vremena posvećujem higijeni zubi. Da li mi možeš reći nešto više o električnoj zubnoj četkici, da li je stvarno tolko dobra kako se o njoj priča? :)

      Izbriši
  2. hvala na komentaru :* što se tiče električnih zubnih četkica, mislim da su izuzetno praktične i da je njihovim korištenjem smanjen rizik od nepravilnog četkanja zubi, tako da definitivno preporučam :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Zanimljiv post! :D Ali ja kakva jesan, jedino što me 'ubolo' u oko je Miss Manga, bolna točka, toliko sam je želila i opet odaberem essence maskaru umisto nje. Totalno sam nepovezana, ali šta ću ja kad me hipnotizirala haha :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Haha, nema problema :) samo sam htjela ovim postom ukazati kako je i oralno zdravlje važan dio ljepote :) znači, u potpunosti te zaslijepila maskara :) da, svi je hvale na veliko :)

      Izbriši

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images