Inhalator - sauna za lice Beurer FS50

02:41

Nedavno sam pokleknula ne tako prijeko potrebnoj kupovini koja je u konačnici rezultirala izuzetnim oduševljenjem. Radi se o inhalatoru-sauni za lice koja je savršena za intenzivnu njegu kože i inhalaciju sinusa. Svjesna sam da bih veoma sličan efekt postigla i s običnom zdjelom vrele vode i ručnikom, ali lijenost i komocija su napravile svoje ;)








Parenje je jedan od najjednostavnijih i najboljih načina dubinskog čišćenja kože. Na taj način otvaraju se pore, odstranjuju mrtve stanice i osvježava koža. Također, parenje je najefikasniji način rješavanja mitesera i akni te pomaže u borbi protiv starenja. Ono vlaži kožu stoga je pogodno i za suhu kožu; a i omekšava mitesere i akne tako da lakše izlaze iz svojih folikula. Pod učinkom vlažne topline otvaraju se pore, povećava cirkulacija krvi u licu, a bolja prokrvljenost čini kožu blistavom i zdravom.

Preporučeno je pariti se dva puta tjedno po 10 - 15 minuta.

Izuzev parenja kože, inhalator je pogodan i za samo inhaliranje sinusa. Uz nastavak za kozmetički tretman lica, uz inhalator-saunu dolazi i dodatni nastavak za usta i nos. Kako već dugi niz godina patim od sinusitisa, odnosno upale sluznice koja oblaže sinuse, inhalator sam prvenstveno kupila za aromaterapiju dišnog sustava. Inhalator sadrži poseban prostor za stavljanje blazinice natopljene s par kapi eteričnog ulja kako bi se prolaskom pare oslobodile ljekovite čestice ulja i tako udisale pri inhaliranju. Koristim eukaliptusovo eterično ulje koje pomaže kod upalnih stanja kože, olakšava tegobe koje prate infekcije grla, dišnih puteva, upale sinusa i s njom povezane glavobolje.





Inhalator se koristi veoma lako, potrebno je samo uključiti ga u struju, uliti menzurom dozvoljenu količinu vode (0,5 dcl) u inhalator te okrenuti regulator jačine temperature na poziciju 2 kako bi se što brže zagrijala voda. Potrebno vrijeme za nastajanje pare je 2 - 5 minuta, ovisno o količini i jačini pare koju želimo. Nakon toga smanjujemo jačinu temperature na poziciju 1 i stavljamo lice u područje inhalacije. Preporučeno vrijeme inhalacije je 10 - 15 minuta. Ukoliko koristimo eterična ulja, natopljenu blazinicu stavljamo u inhalator prije samog uključivanja aparata. Također, inhalator posjeduje i dodatni regulator pare kojim možemo smanjiti, odnosno povećati dotok pare u područje inhalacije. Poslije inhalacije/parenja potrebno je isprati lice hladnom vodom i zatim nanijeti hidratantnu kremu. Ukoliko želite dalje nastaviti s beauty tretmanom, poslije parenja je najbolje prvo nanijeti masku za lice, nakon skidanja maske ostaviti kožu nekoliko sati da u potpunosti apsorbira hranjive sastojke iz maske i potom nanijeti hidratantnu kremu kao finiš. Ja ponekad prije samog parenja pilingiram kožu lica kako bih je bolje pripremila za daljnje korake.




Nakon aktivna dva mjeseca korištenja inhalatora, razlika je više nego vidljiva. Koža je na očigled čišća, zaglađenija i svježeg izgleda, a crvenilo dermatitisa skoro u potpunosti je nestalo. Dišni putevi su mi prohodni i više ne patim u tolikoj količini od čestih glavobolja uzrokovanih upaljenim sinusima. Definitivno dobra investicija. Kao jedini minus inhalatora navodim nepostojanje tajmera. Mislim da bi bilo jako praktično kada bi zvučnim signalom objavio da je potrebno završiti s inhalacijom, odnosno da je prošlo preporučeno vrijeme inhalacije.

Model inhalatora: Beurer FS50
Moguće ga je kupiti:
Cijena: 170,10 - 239,99 kn

Što vi mislite o parenju i da li i vi same radite taj beauty tretman? :)




You Might Also Like

18 komentari

  1. Moram priznat da nisam prije čula za tretman parenja lica... sjećam se da sam kao mala morala pokriti glavu ručnikom i sjedit glavom iznad lonca kad sam bila prehlađena ali nisam znala sa je to pomagalo i mojoj koži.
    Mislim da ću ovo počet i sama primjenjivati samo nisam sigurna da ću kupit ovaj inhalator , lonac i ručnik će bit sasvim ok za početak ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Istina, svi smo na taj način ko mali riješavali probleme s prehladom :) Preporučam parenje jer stvarno ima popriličnih benificija i za kožu i za samo zdravlje osobe :)

      Izbriši
  2. Meni je mama često pripremala parne kupelji s kamilicom kad bih se prehladila i jednom prilikom za upalu mjehura (čuč nad lavor tehnika :D) i bile su gotovo instant učinkovite! Ne mogu vjerovati da sam zaboravila na to, super mi je došao ovaj post da se podsjetim!
    Ne bi bilo loše posjedovati inhalator, uopće nije skup, wow!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Čuč na lavor tehniku, hehe, nisam prakticirala, ali vjerujem da je djelotvorna :) Drago mi je da ti se svidio post :) Parenje je stvarno učinkovito na više područja, a nije toliko zahtjevno.

      Izbriši
  3. moram priznati, strasno sam lijena, ali kad sam prehladena, ipak inhaliram sinuse tako da u loncu zakuham vodu sa soli ili malo et. ulja eukaliptusa, ujedno mi procisti kozu, bas kao sto si napisala. Super je to, ali treba biti dosljedan :)
    Takoder muku mucim sa sinusima, do sada nisam uspjela pronaci nesto sto bi mi pomoglo. Non stop sam zacepljena, usi me bole, sinusi, ne mogu disati...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Eto, mene je lijenost natjerala da kupim inhalator, jer inače bi se parila (kako bi se reklo) svake prijestupne ;) Ja uz parenje još kombiniram i Aquamarisov rog za dubinsko ispiranje nosa, nije neki super osjećaj tokom korištenja, ali se kasnije stvarno osjeti olakšanje. Nadam se da ćeš što prije naći rješenje za svoje sinuse.

      Izbriši
  4. ja ga ne bih koristila za parenje lica, ali zbog sinusa bih rado domila jedan primjerak, inhalacija mi je zakon za takve dane (evo, baš se ovih dana često inhaliram na old school način)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Inhalacija je stvarno najbolji "lijek" za sinuse, bar u mom slučaju :)

      Izbriši
  5. Meni bi ovo trebalo definitivno za sinuse :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Iskreno nisam ni znala da postoje ovakve naprave. Mislim, znala sam da postoje za sinuse, ali ne i za lice :D
    Ja imam neku premalu tuš kadu, a i volim se tuširati pretoplom vodom, tako da, htjela ja to ili ne, parim lice svaku večer :P

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Usputno parenje, hehe, odlično :D eto, i mali tuš ima svojih prednosti :)

      Izbriši
  7. predobar post :D
    nije mi nikad palo na pamet da si kupim ovako nešto hehe :D a zapravo je odlična stvar, pogotovo za ovo hladno vrijeme kad se većina nas bori sa sinusima i disanjem,, a to što čisti pore me dodatno oduševilo :D
    super si sve objasnila, i potakla me na razmišljanje da možda nabavim :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. baš mi je to drago čuti :* inhalator je stvarno praktičan, doslovce 2 u 1 :D a i nekako se lakše s njim "prisilim" na parenje, jer eto, lijenost radi svoje :P samo treba biti dosljedan u parenju i to je to :)

      Izbriši
  8. Već puno godina muči me zimi upala sinusa. Slažem se da je pored antibiotila, parenje najbolja metoda kod rješavanja upale sinusa. Imam i ja kućni inhalator, ali je dosta star

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja se maksimalno trudim izbjeći korištenje antibiotika tako da pokušavam Aquamarisovim rogom i inhaliranjem smanjiti probleme sa sinusima, a ponekad koristim i Zepterovu lampu koja je isto stvarno učinkovita.

      Izbriši
  9. Ja sam prelijena za to, ne da mi se inhalirati ni kad sam bolesna, a mislim da to ne bi radila ni zbog ljepote :D Nemam problema sa sinusima pa mi zasad tako nešto ni ne treba. Sve u svemu zanimljiv post :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tnx :* Ma da, tako i ja, lijena za te neke stvari, ali na kraju je zdravlje presudilo, tako da sad prakticiram i jedno i drugo ;) I lijepo je čuti da napokon netko nema problema sa sinusima :)

      Izbriši

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images