Vikend VIDEO post: Muffini s malinama i aronijom

19:30

Nastavljamo s VIKEND POST kategorijom u kojoj ću vam na tjednoj bazi natipkati jedan jednostavan receptić s brzom pripremom, ponekad ću postu pridružiti i video tutorial kao i ovaj put :) Vjerujem da vam se sviđa nova rubrika i da će vam odgovarati kratki predah od kozmetike ;) 

U ovom postu podijeliti ću s vama svoj omiljeni recept za muffine. Za taj sočan slatkiš nije vam potrebno nikakvo specijalno kulinarsko umijeće i rijetko kad možete pogriješiti s njime. Slažem ih često, uglavnom u nedostatku inspiracije, kada sam u gužvi ili kad se samo zaželim slatkog :D Redovito ih radim sa sezonskim voćem, a u nedostatku istog, koristim smrznuto voće.






Ovaj put sam radila muffine s domaćim smrznutim malinama i aronijom, no navedeno možete zamijeniti i ribanim jabukama uz dodatak žličice cimeta, kupinama, bananama i slično.

Potrebni su vam sljedeći sastojci:

  • 3 jaja,
  • 150 g šećera,
  • 150 g maslaca, 
  • 150 g oštrog brašna,
  • 150 g čokolade za kuhanje (rastopljene),
  • 185 g malina,
  • 15 g aronije.




Priprema:
  1. Maslac ostaviti 15-ak minuta na sobnoj temperaturi, narezati ga na tanke ploške i pomiješati sa šećerom.
  2. Miksati na srednjoj brzini cca 3 minute sve dok se maslac i šećer ne povežu, zatim dodati jaja i brašno te nastaviti miksati.
  3. Rastopiti čokoladu na pari ili u mikrovalnoj pećnici te uliti u već postojeću konzistentnu masu. Miksati dok ne dobijemo ravnomjernu smjesu.
  4. Na kraju umješati maline i aroniju kuhačom.
  5. Smjesom napuniti kalupe za muffine (preporučam silikonske).
  6. Pećnicu zagrijati na 200 stupnjeva i staviti kolačiće da se peku oko 20 min.



I to bi bilo to! Za detaljniji pregled koraka pripreme muffina škicnite video i nagovorite svoje "bolje" polovice da se i oni prihvate kuhače ;) U videu pogledajte mog prijatelja Bornu kako se snašao u kuhinji ;) (Opaska: u videu su rađeni muffini s kupinama, ne malinama ;))




Nadam se da su vam kolačići ispali jednako ukusni kao i nama! :D

Radite li i vi često muffine? Podijelite svoj recept na The Meadow of Beauty blogu :)




You Might Also Like

12 komentari

  1. Ja ih radim obično od čokolade samo, jer mi smo svi fanovi čokolade. Ali ja volim voće, pogotovo na ovakav način, pa ću definitivno isprobati s kupinama i malinama!

    xo

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja isto volim čokoladne, ali ovako u kombinaciji s voćem su još sočniji :) Probaj, nadam se da će ti se svidjeti :*

      Izbriši
  2. Uh ovo izgleda preeefino!! Ja obožavam one lava muffine, kada se čokolada unutra razlije :D
    Nisam ih još radila s voćem, tako da ću sigurno probati.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Probaj probaj, sigurno ćeš biti zadovoljna :) Ja također volim souffle, čokolade nikad dosta :D

      Izbriši
  3. bravo Borna :D
    volim muffine, u svim bojama, veličinama i okusima <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Slažem se :) Eto, i sad nek netko kaže da se muškarci ne snalaze u kuhinji ;)

      Izbriši
  4. Obožavam muffine u svim kombinacijama :D Pravim ih najčešće čokoladne (za mene) i žute s voćem (za supruga) :D Bravo za Bornu :)) Moj suprug ne pravi kolače, ali inače izvrsno kuha i još to i voli pa di ćeš bolje :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Oooo pohvale tvom suprugu! :) Ja uglavnom kombiniram čokoladu i voće, jer ne volim presuhe muffine, previše mi "biskvitasto" tada djeluju, tako da mi je ovo savršena kombinacija. Moj dečko se tek uz mene primio kuhinje i uopće da se zainteresirao za kuhaču :D Ali mu slatko ipak bolje ide ;) Dok eto, moj prijatelj Borna, wannabe kuhar u videu :) , me zamolio, bez obzira koliko mu je ovo bilo jednostavno i lagano za napravit, da mu ipak za sljedeći recept dam nešto konkretnije ;)

      Izbriši
  5. Fino , fino, ja ih većinom radim sa jabukama i cimetom :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja ponekad radim tu kombinaciju, ali mi dečko ne voli cimet, tako da ipak češće slažem samo čokoladne ili u kombinaciji s nekim drugim voćem :)

      Izbriši
  6. Hahaha simpa lik :D Tvoji recepti definitivno idu u bookmark, kao što sam već rekla čim vidim neki recept poludim dok ga ne isprobam, pogotovo kolače <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Baš mi je to drago čuti :D Ja sam isto slatkoljubac :P Biti će ovaj petak 19.12. novi Vikend post s nečim jakooo slatkim i alkoholnim, tako da obavezno prochekiraj ;)

      Izbriši

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images