Yves Rocher 6u1 BB krema

00:10

Već ste vjerojatno sve upoznate s čarima BB krema i koliko je propulzivna njihova popularnost u posljednjih nekoliko godina. Ne koristim pudere radi osjetljivosti kože, a i zbog samo osjećaja težine na licu, tako da preferiram BB i tonirane kreme. 

BB krema, odnosno Blemish Balm, je lakša od klasičnog pudera, a jačeg je intenziteta, nego krema u boji. BB krema prekriva manje nedostatke i crvenilo, a ujedno je i njegujuća za kožu. Poneke sadrže zaštitni faktor (SPF), anti-age svojstva i slično. Ova multifunkcionalna krema djeluje poput kombinacije primera, tonirane kreme, korektora i dnevne hidratantne kreme. Uglavnom je dostupna u samo nekoliko nijansi (svijetla/medium/tamna), no usprkos tome lako se stapa s prirodnom bojom tena. BB kremu je najbolje odabrati prema tipu kože kao da birate preparativnu kozmetiku, jer neke su matirajuće, dok druge daju sjaj koži. Možemo je nositi bez i s prethodno nanesenom hidratatnom dnevnom kremom.




Yves Rocher 6u1 BB kremu u nijansi: svijetla, kupila sam prije više od pola godine tako da sam je mogla testirati u svim vremenskim uvjetima. Koliko sam zadovoljna njome i da li bih ponovila kupnju, pročitajte u tekstu koji slijedi ;)

Krema je pakirana u plastičnoj tubici u količini od 50 ml. Dostupna je u 3 nijanse: svijetla, medium i tamna. Rok trajanja je 12 mjeseci i definitivno je neću uspjeti potrošiti u tom roku. U Yves Rocher-u navode kako je to krema za blistavost tena koja vlaži kožu tijekom 24 sata, ujednačava ten, umanjuje nepravilnosti i znakove umora, zaglađuje teksturu kože, vraća blistavost i štiti od vanjskih utjecaja. 

Sastojci, nažalost, nisu navedeni ni na internet stranici Yves Rocher-a, niti na samom proizvodu. Istaknutno je jedino da sadrži bijeli čaj i pigmente za ujednačavanje. Bijeli čaj daje intenzivan osjećaj svježine, omogućuje mat izgled i vlažnost na mjestima gdje je to potrebno, dok pigmenti za ujednačavanje zaglađuju kožu, odnosno ujednačavaju ten.



Krema ima pjenastu teksturu, lako se razmazuje, dozira i nanosi. Intenzivnijeg je mirisa koji se osjeti pri nanošenju i zadržava se neko vrijeme na koži. Meni, iskreno, miris nimalo ne odgovara,  podsjeća me na miris ljekarne ili nekog dječjeg sirupa. Svijetla nijansa se odlično stapa s mojom prirodnom bojom tena. Krema je više ružičastog podtona, ali mislim da bi odgovarala i žutom ili neutralnom podtonu jer se u potpunosti neutralizira boja pri nanošenju. Najviše sam je koristila radi crvenila lica i taj posao je ova BB krema odlično odradila. Lagane je moći prekrivanja, ali unatoč tome lijepo ujednači ten i prikrije sitne nepravilnosti. Ne uvlači se u bore smijalice i bez problema izdrži cijeli radni dan. Daje svjež izgled licu, ali kako nemam problema s podočnjacima, nisam sigurna da li bi svojim laganim prekrivanjem uspjela riješiti taj problem. Probala sam je nositi sa i bez prije nanesene hidratantne kreme i u mom slučaju više mi je odgovarala nanesena na "golu" kožu, jer je sama po sebi krema poprilično hidratantna. Krema ne daje osjećaj težine na licu, ne zateže kožu i daje prirodan izgled. Nanosim je u izuzetno tankom sloju i tako odlično funkcionira. Probala sam nekoliko puta nanijeti je u debljem sloju, no tada je u mom slučaju krema malo podbacila i nije mi se u potpunosti stopila s kožom. Također, više mi odgovara njeno korištenje tokom zime jer mi se znalo ljeti zasjajiti lice od nje, tako da je ne bih preporučila osobama s masnom kožom.

BB krema je u svrhe fotografiranja nanesena u debljem sloju, jer čim je apliciram na kožu u potpunosti se stopi s mojom bojom kože i jako je teško "uhvatiti" nijansu.
Bez šminke, koža sa sitnijim nepravilnostima -  Lice nakon nanošenja Yves Rocher BB kreme

Sve u svemu, zadovoljna sam ovom BB kremom. Daje svjež i blistav izgled licu, fino se razmazuje i dobro prikriva sitnije nepravilnosti. Daje zdrav izgled koži, smanjuje tragove umora i djeluje prozračno na koži. Kao minus definitivno moram spomenuti izostanak zaštitnog faktora (SPF) i činjenicu da na višim temperaturama ipak zasjaji kožu i polako sklizne s lica, tako da je prikladnija za nošenje u hladnijim mjesecima. Ocjena 4/5. Unatoč ocjeni i kvaliteti kreme, nisam sigurna da li bih je ponovno kupila zbog, meni, previše izraženog mirisa. Više preferiram dekorativnu kozmetiku bez parfema, ali vjerujem da nekima ipak odgovara ovaj miris :)

Yves Rocher 6u1 BB krema je dostupna na:


po trenutno sniženoj cijeni od 92,90 kn (redovna cijena: 121,00 kn).

Da li ste probale ovu BB kremu? Koju BB kremu preporučate?



You Might Also Like

20 komentari

  1. Napokon se netko sjetio napisati recenziju ove bb kreme :D
    Dugo sam se mislila između nje i Bourjois cc kreme i na kraju sam uzela Bourjois. Moram priznati da nisam pretjerano zadovoljna, ali dat ću joj još koju šansu ;) Iduća na listi za kupovinu (nakon što potrošim ovu) je ili ova bb krema ili Olival cc :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je da te razveselila ova recenzija :D Ja sam također razmatrala kupovinu Bourjois cc kreme, no na kraju sam odustala, jer su mi sve nijanse djelovale prežućkasto. Yves Rocher bb krema stvarno odlično odradi posao, no mene previše smeta miris :S A i bila bih veselija kad bi imala SPF..

      Izbriši
  2. Super ti izgleda na licu, lijepo obriše sitne nepravilnosti a krupnih ni nemaš!
    Meni je Avonova Anew BB krema toliko bila dobra da nisam ni pomišljala na neku drugu, jedino što me odvlači od ponavljanja kupovine je odnos cijene i količine (oko 90kn za 30ml), naime strašno sam ju brzo potrošila i nikako mi se ne isplati uzimati ju svaki mjesec pogotovo jer mi zaista nije neophodna...dok ne ostvarim neki stalan izvor prihoda. Onda joj se vraćam! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Danke :) Da, krema baš fino izgleda na licu, taman da koži lijep finish :) Hm, nikad nisam ni zagledala Avonovu BB kremu u katalogu.. morati ću ponovno prolistati ;)

      Izbriši
  3. Baš me zanimala ova BB krema, ali ću ju preskočiti jer kažeš da masnoj koži ne odgovara zbog sjaja :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Moja je koža inače suha do mješovita..ovisno o "raspoloženju" ;) i u to vrijeme kad mi je koža bila malo masnija, nisam bila baš zadovoljna kako se bb krema ponašala na koži, baš mi se nos pošteno sjajio :( tako da mislim da krema vjerojatno ne bi baš najbolje odgovarala u potpunosti masnoj koži, jedino možda u kombinaciji s nekom matirajućom kremom i puderom u prahu.. to bi trebalo isprobati ;)

      Izbriši
  4. Došla sam komentirati zato što mi se sviđa kako je recenzija napisana, obuhvatno, nepretenciozno i ugodno za čitanje. Posljednjih dana nailazim na blogove koji su poput cirkusa s kričavim slikama punih efekata, neurednim lookovima, a da nepoznavanje pravopisa ni ne spominjem... Tako da mi je ovo baš osvježenje. Samo tako nastavi! ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Joj, hvala :) Stvarno me baš iskreno razveselio ovaj komentar :* I sama sam zagledala dosta blogova "upitnog" sadržaja, odnosno teško je shvatiti što je "pisac" ili bolje reći fotograf time htio postići, a o pravopisu da i ne pričam..tako da razumijem što želiš reći. Drago mi je što ti se sviđa moj način pisanja :) Upravo takav mi je bio i cilj, voditi se načelom KISS i stvoriti blog koji je, kako si i sama rekla: obuhvatan, nepretenciozan i ugodan za čitanje :).

      Izbriši
  5. Hvala ti na ovoj recenziji, gledala sam bi li kupila ovu BB kremu ili ne no sada ću je svakako isprobati :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala tebi na čitanju ;) Kremica je stvarno dobra, nadam se da će ti odgovarati :)

      Izbriši
  6. Nisam kupila jos, ali voljela bi probati :) zao mi je da ti nije odgovarao miris, meni obicno pasu ti cvjetni mirisi u podlogama i kremama, pa bi mi vjerojatno bila dobra. Super ti izgleda na licu :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Isplati se probati, stvarno je dobra :). I hvala, da, baš lijepo izgleda na licu, još da mi toliko ne smeta miris, bila bi mi savršena :D. Pošto voliš te mirise, a vidim da si isto skroz svijetle puti, vjerujem da bi ti odlično odgovarala :).

      Izbriši
  7. odlična recenzija :)
    sviđa mi se spomenuta prozračnost :D i što se neutralizira na licu :)
    kako imam dosta masnu kožu lica, ne znam koliko bi mi odgovarala :D ali vjerujem da bi većini bila korisna :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala :) ma da, vjerujem da bi većini odgovarala..a za masnu kožu bi je možda trebalo fiksirati matirajućim puderom, možda bi tada dobro funkcionirala ;).

      Izbriši
  8. Razumem te u potpunosti, i ja sam više za bb, cc ili tonirane kreme nego za puder. Zapravo ne posedujem ni jedan puder i ne pamtim kad sam zadnji put kupila neki :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ista stvar i kod mene :) već godinama ne kupujem pudere, niti ne planiram opet krenuti s njihovim korištenjem.. Vidim da mi je ovako koža puuuno sretnija :)

      Izbriši
  9. Ja sam imala od garniera ali mi se koje sviđala nimalo pa sam ju prestala koristiti. . Sudeći po tvojoj recenziji mislim da mi niti ova ne bi odgovarala s obzirom da imam masnu kožu :/ a i dosta je skupa

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Garnierovu je neko vrijeme koristila moja mama, ja je nisam niti probala, ali ona isto nije imala neke riječi hvale za tu bb kremu. A Yves Rocher..da, mislim da bi više odgovarala suhoj, normalnoj i mješovitoj koži, jer je poprilično hidratantna. No, masnoj i izrazito suhoj koži mislim da ne bi baš odgovarala, djeluje mi kao da bi s masne kože u potpunosti skliznula nakon kratkog vremena, a opet izrazito suhoj vjerojatno ne bi bila dovoljno hidratantna.

      Izbriši
  10. Nisam isprobala ovu bbicu, ali me ni ne privlači jer je moja koža sklona većim nepravilnostima pa mi tako i treba bolja prekrivenost, ali tebi jako lijepo prekrije i izjednači ten, mada koliko vidim po fotki ni nema puno posla s tobom. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. A da, ova bb krema, kao i većina njih, nije baš velike moći prekrivanja, ali okej je kremica :). Baš to, s menom nije baš neki velik posao, izuzev u dane hormonalnih oscilacija, ali uspijem i to poprilično držati pod kontrolom ;).

      Izbriši

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images