Gost post: Livija Gotz

10:19



Kako bih napravila mali odmak od kozmetike, ovaj tjedan ćemo započeti s jednim kreativnim predstavljanjem. Iako je prošlo Valentinovo i Dan žena, smatram da svaka žena/djevojka voli dobiti cvijet na dar bez obzira na priliku, a još k tome ako je "vječan" mislim da će to dodatno uveseliti svaku damu ;). Ruže se nazivaju kraljicama cvijeća i poznate su kao tradicionalni simbol ljubavi i ljepote. U ovom postu ću vam predstaviti jednu kreativku Liviju Gotz koja izrađuje ruže od krep papira, prava umjetnička djela - bukete ruža koji unatoč materijalu predivno mirišu. Pretpostavljam da bi ovaj post mogao zainteresirati kolegice blogerice koje često pri fotografiranju koriste različito cvijeće kao dekoraciju ;).

Pa krenimo s kratkim intervjujčićem ;).

1. Ukratko predstavljanje. Kako je došlo do ideje o izradi cvijeća i koliko se dugo baviš time?

Moje ime je Livija Gotz, rođena sam u Šibeniku 26.05.1978. godine i inače sam po struci ekonomist. S izradom ruža sam se počela baviti prije 12-tak godina kada mi je mamina prijateljica iz Poljske pokazala osnove ovog ručnog rada. U početku sam ruže izrađivala kroz igru, no s vremenom sam sve više počela uživati u samom procesu stvaranja i na taj način razradila svoj poseban način izrade. Moram priznati da sam samu izradu ruža dovela na takvu razinu savršenstva da su me čak i pojedine cvjećarne u Šibenku pokušale kopirati, ali ipak nisu uspjele ;).



2. Koji ti je omiljeni buketić koji si napravila i koliko je kompliciran i dugotrajan sam postupak izrade?
Teško mi je izdvojiti omiljeni rad, no svakako moram spomenuti 3 buketa koja sam radila za vjenčanja, a možda mi je ipak najdraža jedna ruža kojom je dotični mladić zaprosio svoju djevojku i to mi je bilo izuzetno simpatično i drago što se baš odlučio za prosidbu mojoj ružom. Inače, cvijeće izrađujem od krep papira i voska. Izrada svake ruže zahtjeva preciznost i strpljenje, također, za svaku ružu koristim eterična ulja kako bi cvijet bio što vjerodostojniji. Za izradu jednog buketa potrebno mi je i do tjedan dana(oko 4h dnevno). Kako je moje cvijeće unikatno, izrada svake ruže je Postoje različite veličine i oblici,čak i maleni grmovi koji su mi preslatki. Prije 2 godine sam imala izložbu u Šibenskoj Gradskoj knjižnici "Juraj Šižgorić", što smatram svojim velikim priznanjem :).


3. Gdje je moguće kupiti tvoje cvijeće i da li ga izrađuješ i po narudžbi?
Trenutno mi je to hobi, ali s vremenom bi se voljela početi baviti s tim i profesionalno. Voljela bih jednog dana surađivati sa suvenirnicama ili specijaliziranim buticima za vjenčanja, ali i drugim pojedincima koji su zainteresirani za ovakav vid umjetnosti. Bukete uglavnom izrađujem po narudžbi, ali zna se desiti da pojedino cvijeće nastane u naletu umjetničke inspiracije. Ukoliko ste zainteresirani za moje cvijeće, možete me slobodno kontaktirati na sljedeći mail: livijag87@gmail.com .



4. A sada malo privatnija pitanja.. Što se nalazi u tvojoj torbi?
U mojoj torbi se nalaze: mobitel, ruž, sjajilo, ključevi, žvakače gume i novčanik, naravno.

5. Bez kojih 5 kozmetičkih proizvoda ne možeš i kakav makeup preferiraš?
Ne mogu bez tuša za oči, crne olovke, maskare i rumenila. Dnevni makeup mi je decentan, znači malo tuša, maskare i rumenila (što prirodnije). A za noćne izlaske preferiram smokey eyes look i naravno, neizbježni crveni ruž.


Nadam se da vam se svidio post i da ste sada, nakon kratkog predaha, ponovno spremne za kozmetičke recenzije ;). Svakako škicnite na blog 18. ožujka kada će krenuti jedno mini Avon darivanje ;).



*Izvor fotografija: Livija Gotz, Internet..

You Might Also Like

8 komentari

  1. Imaš li možda fejs gdje možemo vidjeti ostatak tvojih radova, pratit tvoj rad i saznati okvirne cijene?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ostatak radova možeš pogledati u albumu Livije Gotz na FB-u: https://www.facebook.com/livijag/media_set?set=a.10204976448763195.1073741827.1600811235&type=3
      Cijena na upit. Kontakt: livijag87@gmail.com

      Izbriši
    2. Np ;) Drago mi je što sam te zainteresirala za Livijin rad :)

      Izbriši
  2. Ovo je jako lijepo *-* Pohvale autorici ;)

    OdgovoriIzbriši

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images