Piling za tijelo

13:23


Kako sam nedavno potrošila svoj omiljeni Balea uljni piling za tijelo na bazi soli i s mirisom limunske trave (klik-klik na link ukoliko ste propustile recenziju tog proizvoda ;) odlučila sam se okušati u pripravljanju pilinga u vlastitom aranžmanu ;). Napravila sam  dvije verzije: jedan blaži piling koji je izvrstan za piling ruku i drugi malo grublji koji je savršen za uklanjanje mrtvih stanica s područja stopala, koljena i rješavanje problema uraslih dlačica.  

Piling je vrlo bitan korak u pravilnoj njezi kože, jer skidanjem sloja mrtvih stanica, potičemo regeneraciju, činimo kožu zdravijom i glatkom. Različiti proizvodi se koriste za piling tijela i piling lica; za tijelo koristimo pilinge veće granulacije, dok za lice upotrebljavamo piling sa sitnijim, a time i nježnijim zrncima. Oba pilinga koja sam napravila namijenjena su pilingu tijela. Za izradu i pakiranje pilinga potrebna vam je staklena zdjela, drvena ili plastična kuhača i staklena teglica za pakiranje. Ukoliko imate vremena i volje, možete si napraviti i personalizirane naljepnice za svoj piling ;). Vrlo jednostavno ih možete izraditi u programu Microsoft Office paketa: Microsoft Office Publisher.


Potrebni sastojci:
  • nevenovo ulje ili ulje kokosa,
  • 2 šalice palente,
  • prstohvat soli,
  • 1 velika žlica cimeta u prahu.









Postupak pripreme:

1. U staklenoj posudi pomiješamo suhe sastojke.
2. Dodamo ulje te dobro promiješamo sve dok ne dobijemo mrvičastu masu. Pakiramo u staklene posudice. Ukoliko ne koristite špatulu, pakirajte piling u pliće teglice šireg grla. 










Cimet pomaže pri uklanjanju mrtvih stanica, umiruje kožu i vraća joj elastičnost. Sol djeluje antibakterijski, djeluje protupalno i  čini kožu čvršćom. Zrnca palente nježno pilingiraju kožu, dok ulje nevena izuzetno blagotvorno djeluje na kožu, pomaže kod psorijaze, pri suzbijanju suhih  i perutavih lišajeva. Ukoliko nemate nevenog ulja, možete ga zamijeniti i uljem kokosa koje djeluje antibakterijski, umiruje nadraženu kožu i hidratizira je.

Potrebni sastojci:
  • 2 žlice limunova soka,
  • 1/2 šalice mljevenih zobenih pahuljica,
  • 1/2 šalice ulja marelice ili badema,
  • 2 šalice šećera.









Postupak pripreme:

1. U staklenoj posudi pomiješamo suhe sastojke. 
2. Dodamo limun i na kraju umiješamo ulje. Dodajemo ulje sve dok ne dobijemo mrvičastu masu.










Limunov sok pomaže pri uklanjanju mrtvih stanica kože, čini kožu napetijom i posvjetljuje starosne pijege. Također, limun ima i antibakterijska svojstva. Zobene pahuljice, osim što su izuzetno zdrave u prehrani, njihovo korištenje je poželjno i u kozmetici. Uklanjanju masni sloj kože, akne i sitne borice, čiste je i čine kožu glatkom i baršunastom. Ulje marelice pogodno je za osjetljivu i suhu kožu, ono omekšava, hrani i regenerira kožu, a i velika mu je prednost njegovo brzoupijajuće svojstvo. 


*malo mi je etiketica "pobjegla" u krivo :(

Oba pilinga su izuzetno nježna i hranjiva za kožu te nakon ispiranja čak nije potrebno dodatno nanositi losion za tijelo. Koža je meka i podatna :). Piling s limunom je preporučljivo držati u hladnjaku, dok piling s cimetom možete komotno odmah staviti u kupaonicu ;).

Volite li i vi ovakve jednostavne DIY kozmetičke receptiće? Koje vi pripravke radite kod kuće?


You Might Also Like

12 komentari

  1. Preslatke su ti etiketice :) ptije sam radila pilinge ali sad mi se vise ne da, ulijenila sam se hahaha

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala :). Da, tako je i kod mene, sve ovisi o raspoloženju i stupnju trenutne lijenosti, hehe, tako da te u potpunosti razumijem ;).

      Izbriši
  2. Naljepnice su ti turbo slatke, da izbaciš neki svoj proizvod na tržište dobila bi nagradu za etiketu sigurno :D Piling s cimetom ću si već danas napraviti jer sam upravo potrošila Ulolin pa imam prigodnu ambalažu a i sve sastojke pri ruci. Super DIY post, opet!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Aww, hvala :). Eto, višak slobodnog vremena i dosada rade čuda ;). Odlično, nadam se da će ti odgovarati piling s cimetom, meni je baš fin, a i jaaaako mirišljav :).

      Izbriši
  3. baš mi je slatka tvoja ambalaža, a tvoje DIY postove obožavam, jer su uvijek korisni,,,
    mislim da ću isprobati obadva recepta za piling, jer mi djeluju svaki na svoj način učinkovito i zanimljivo :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala :). Ma trudim se da su DIY postovi što jednostavniji, a k tome i praktični :). Da, oba pilinga su posebna na svoj način, pogotovo radi granulacije, a i radi korištenih ulja :). Nadam se da će ti se svidjeti :).

      Izbriši
  4. Kako volim ove tvoje DIY postove, iako sam velika lijenčina da bi napravila nešto od toga, baš mi je lijepo pročitati ih :D Piling s cimetom mi se posebno sviđa jer obožavam cimet :D Ambalaža je odlična i ideja s naljepnicama je baš cool :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Aww, hvala ti :*. Izrada ovih pilinga je stvarno čas posla, bez previše filozofije i komplikacija, tako da možda se u konačnici i odlučiš smiksati koji ;).

      Izbriši
  5. ja sam davno radila svoj ovako: šećer ili palenta, maslinovo ulje te malo gela za tuširanje pa piling bude kremast i fin :) dobro isprati kadu zbog mogućnosti klizanja

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Odličan receptić, baš ću sljedeći put ubaciti malo gela za tuširanje ;). I da, definitivno korisna opaska, kadu/tuš dobro isprati da ne bi došlo do kakvih ozljeda.

      Izbriši
  6. Super recepti, jednostavni, a efektini, a ove naljepnice su neodoljive, mogla bi se baciti u neki biznis s tim. ;) :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, receptići su odlični! Baš naizmjence koristim oba pilinga i izuzetno sam zadovoljna :). Hvala na pohvali za naljepnice, hehe, tko zna, možda se jednog dana i bacim u neki biznis ;).

      Izbriši

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images