Empties iliti prazne teglice/bočice/tubice #2

16:15

Iako od siječnja nisam tipkala Empties post, svejedno nisam uspjela skupiti puno praznih bočica, odnosno potrošiti veći broj proizvoda. Izgleda da sam postala jako štedljiva u zadnje vrijeme, hehe ;). Naravno, kako to kod mene uglavnom biva, među praznim proizvodima nalazi se praktički samo preparativna kozmetika, jer dekorativnu stvarno teško uspijevam potrošiti prije nego što joj prođe rok trajanja. Čak mislim da mi se to apsolutno nikada nije dogodilo, izuzev s BB kremom.

No, da bespotrebno ne filozofiram, krenimo mi s kratkim osvrtom na potrošene proizvode :).

Bioderma Atoderm Mains Rapair hand cream - dobivena pri kupnji moje omiljene kreme za tijelo Bioderma Atoderm čiju recenziju možete pročitati ovdje. Krema za ruke pakirana je u plastičnoj tubici s odvojivim čepom, dostupna je u količini od 50 ml i rok trajanja joj je 12 mjeseci od otvaranja. Nedugo nakon korištenja ove kreme, definitivno sam je svrstala u kategoriju omiljenih jer fantastično hidratizira kožu, vraća joj elastičnost i smanjuje zatezanje, ne ostavlja masni film i koža je jako brzo apsorbira. Krema ne sadrži silikone i parabene, bijele je boje i izuzetno blagog cvijetnog mirisa koji se ne zadržava dugo na koži. Što se same konzistencije kreme tiče, mene podsjeća na EOS losion za ruke, krema je veoma lagana, nimalo masna, lako se razmazuje i još brže upija. Prezadovoljna sam ovom kremom, izvrsno njeguje ruke i definitivno ću je nastaviti dalje koristiti.

Uriage D.S. gel za pranjeje regulirajući gel za pranje namijenjen koži sklonoj seboreji, odnosno iritacijama, ljuskanju i crvenilu. Koristiti se za pranje lice, tijela i vlasišta. Kako povremeno imam problema s seborejom/dermatitisom, ovaj gel je za sada uspješno smirivao moju nadraženu kožu i doslovce bio, kako bi se reklo, spas u zadnji čas ;). Ukoliko ste više zainteresirane za ovaj proizvod, detaljniju recenziju možete pročitati klikom na sljedeći link. Gel je pakiran u plastičnu tubicu s neodvojim čepom "na klik", dostupan je u količini od 150 ml i rok trajanja mu je 9 mjeseci od otvaranja. Uriage gel je zeleno plavkaste boje, srednje guste strukture i bez određenog mirisa. Gel je učinkovit, na određenim dijelovima kože mi je u potpunosti eliminirao crvenilo, ljuskanje i osjećaj zatezanja kože. Trenutno mi je koža u odličnoj fazi i nadam se da neću ubrzo ponovno morati posegnuti za ovim gelom ;).

Balea  uljni piling za tijelo na bazi soli i s mirisom limunske trave - definitivno jedan od mojih omiljenijih pilinga! Kvalitetan i cjenovno izuzetno pristupačan proizvod.  Piling je pakiran u kompaktnoj teglici od 250 ml, zelene je boje i poprilično intenzivnog, ali osvježavajućeg i ugodnog mirisa limunske trave. Iako je piling sa solju, svejedno je dovoljno blag i ne iritira kožu. Lako se ispire, ostavlja kožu glatkom, nahranjenom i podatnom na dodir. Nakon korištenja ovog pilinga nije potrebno dodatno nanositi losion/kremu za tijelo jer kratkotrajno ostavlja "uljni film" kojeg koža relativno brzo upije. Ukratko, piling je odličan i ima moje velike preporuke! Definitivno proizvod vrijedan pažnje. Detaljniju recenziju možete pročitati ovdje.

Afrodita uljni odstranjivač laka za nokte pakiran je u plastičnoj bočici s odvojivim čepom. Dostupan je u količini od 125 ml i rok trajanja mu je 12 mjeseci od otvaranja. Odstranjivač sadrži ulje grožđa i limuna i ne sadrži aceton. Proziran je, poprilično je umjetnog i pomalo agresivnog mirisa grožđa, ali opet, ugodnijeg je mirisa nego klasični aceton koji je u potpunosti industrijskog mirisa. Odstranjivač dobro radi svoj posao, skida lak bez pol problema, ne razmazuje ga preko cijelog nokta i kože ruke. Ukoliko je koža ipak malo oštećena, osjeća se peckanje. Iako sam zadovoljna ovim odstranjivačem, odlučila sam probati nešto drugo iz iste linije, tako da trenutno testiram Afrodita Aroma rich care odstranjivač sa suncokretovim i narančinim uljem.

First Aid Beauty Ultra Repair Cream - krema je pakirana u svijetloplavu plastičnu tubicu s poklopcem "na klik". Dostupna je u količinama od 56,7 g i 170,1 grama. Rok trajanja joj je 18 mjeseci od otvaranja. Namijenjena je izrazito suhoj koži, oštećenoj od agresivnih kozmetičkih tretmana, koži s psorijazom, atopijskim dermatitisom, ekcemima i seborejom. Lako se istiskuje iz tube, guste je formule i bez mirisa. Može se koristiti i za lice i tijelo, nanosi se po potrebi. Unatoč gušćoj formuli, lako se razmazuje, ublažava crvenilo i momentalno smiruje kožu nakon nanošenja. Za opširniju recenziju kliknite na link. Kremom sam bila prezadovoljna, spasila me za vrijeme zimskih dana kad je koži potrebna bogatija njega. Definitivno ću je kupiti sljedeće zime, ukoliko u međuvremenu ne naiđem na neki bolji proizvod :).

Lush Tee Tree Water - tonik koji se može koristiti i kao termalne vode, jer djeluje kao aromaterapijsko sredstvo koje se može koristiti u svakom trenutku. Pakiran je u crnu spray bočicu. Dostupan je u količini od 100 g i 250 g. Namijenjen je normalnoj i masnoj koži, čisti, tonira i ovladava problematičnim porama. Tonik sam koristila još prošlog ljeta za osvježavanje kože i s hladnijim vremenom je, naravno, pao u zaborav. Sasvim solidan tonik, lijepo očisti i tonira kožu lica i vrata. Sadrži vodicu čajevca, grejpa i borovice tako da odgovara i problematičnijoj koži. 

Avon Naturals mirisni sprej za tijelo s mirisom cvijeta trešnje pakiran je u plastičnu, prozirnu bočicu s raspršivačem. Dostupan je u količini od 100 ml, rok trajanja mu je 12 mjeseci od otvaranja. Sprej je lijepog, blagog mirisa cvijeta trešnje, no više sam ga koristila kao osvježivač zraka, nego kao sprej za tijelo, jer se na tijelu miris ne zadržava baš predugo. Odnosno, nakon špricanja miris se u potpunosti gubi u roku od kakvih 10ak minuta. Pošto ne vidim neku veliku svrhovitost ovog proizvoda, definitivno ću preskočiti njegovu ponovnu kupnju.

Oleo Therapy ulje marelice - pakirano u tamnu staklenu ambalažu, dostupno u količini od 100 ml. Namijenjeno je suhoj i osjetljivoj koži, pomaže kod upalnih procesa; omekšava, hrani i regenerira kožu. Obožavam ovo ulje, moja koža odlično reagira na njega! Koristim ga u maskama za lice, uljnim mješavinama, DIY šumećim kuglama, DIY sapunčićima i u izradi pilinga za tijelo. Ulje je fantastično i definitivno ga preporučam! :)

Britney Spears Belive EDP 30 ml - da, znam, i moja prva reakcija je bila doslovce šok i nevjerica da parfem s nazivom BS može biti toliko divan! Probala sam ga sasvim slučajno u Ljubljani na nagovor prodavačice u parfumeriji koja me uvjeravala da je parfem toliko savršen i izrazito duge trajnosti. S negodovanjem sam ga ipak pošnjofala, a oduševljenju stvarno nije bilo kraja :). Ne znam koja mi je ovo potrošena bočica po redu i upravo je na putu do mog sandučića novi primjerak ovog predivnog parfema. Izrazito jeftin, a dugotrajan parfem čarobnog mirisa koji ne prolazi nezamijećeno. Parfem je slatkast, citrusan i osvježavajuć. Na punmiris.com navedeno je kako je parfem sadrži voćne sočne note guave i tangerine, spoj pačulija, ambera i slatkih nota pralina je otkrio svijetu Thierry Mugler u Angelu :). Ukoliko negdje zagledate ovaj parfemček, isprobajte ga, sigurno nećete požaliti ako ste ljubiteljica slatkastih mirisa ;).

I to bi bilo to što se tiče potrošenih proizvoda u zadnjih nekoliko mjeseci :).
Što ste vi potrošile u zadnje vrijeme? Imamo li koje proizvode zajedničke?

Pusa svima! Uživajte u ovom divnom sunčanom danu!


 

You Might Also Like

14 komentari

  1. Ja nisam ništa od ovih proizvoda probala, ali me jako zanima Balea piling, koji kupujem čim potrošim svoj, i lush tonik, koji si mi već jednom preporučila, i na pameti mi je stalno, no moram potrošiti zalihe prvo :P

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Balea piling stvarno toplo preporučam, mislim da se njegovim odabirom ne možeš razočarati :). A Lush tonik svakako probaj, super je što ima tako manjih pakiranja pa možeš bolje testirati proizvod prije nego posegneš za tonikom od 250 g ;).

      Izbriši
  2. Imam losion sa cvetom tresnje, i mogu ti reci da ga koristim tako eto samo da bi protosila :) Tako da nisam ni ja nesto zadovoljna tim...a bas sam se dvoumila dal da uzmem taj sprej ili losion


    http://www.adelaacanski.com/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ista stvar kao i kod mene, baš sam se morala siliti na trošenje Avonovog spreja. Mislim da si čak i bolje odabrala u ovom slučaju, vjerujem da je losion ipak kvalitetniji proizvod veće svrhovitosti nego sprej za tijelo.

      Izbriši
  3. Zanima me Balea piling i Afrodita odstranjivač laka, prvotno Afrodita zato što ne želim više koristiti aceton na noktima... a i zaintrigirala si me sa Britney parfemom, vjerujem da je divan :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hahah, vidim da te dosta proizvoda zainteresiralo, drago mi je :). Balea piling stvarno toplo preporučam, mislim da će se i druge blogerice, koje su ga testirale, složiti sa mnom. Odličan proizvod za vrlo pristupačnu cijenu :). Afroditin odstranjivač je također veoma dobar, plus je što ne sadrži aceton tako da ne djeluje agresivno na kožu i nokte. A Britney parfem, šteta što ga ne viđam više po našim parfumerijama, ali lako ga je nabaviti preko neta. Vrlo postojan, bogat i dugotrajan miris. Ako ćeš biti u prilici negdje ga isprobati, definitivno špricni malo te divotice, sigurno će te osvojiti ;).

      Izbriši
  4. Kad uspoređujem tebe i sebe ispada da ja trošim ko ruska vozila :D O Balea pilingu čitam same pohvale, ali nikako da ga probam.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hahha :D Kažem, očito me u zadnje vrijeme štedljivost ulovila ;). Balea piling definitivno probaj, mislim da nećeš požaliti. Stvarno odlično odrađuje svoj posao, a uz to i cjenovno je izuzetno pristupačan :).

      Izbriši
  5. meni su Britney Spears parfemi fantastičniii :D
    u srednjoj sam imala Curious,,, a sad u kolekciji imam Midnight Fantasy i super su :D
    vjerujem da je i Belive odličan, posebno zato što je citrusan :D
    ovaj Balea piling moram konačno kupittiiii

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Znači, nisam jedina ljubiteljica Britney Spears parfema, haha, odlično :). Midnight Fantasy mi isto baš prekrasno miriši :). I definitivno probaj Balea piling, stvarno je dobar. Nadam se da ga neće povući iz prodaje kao većinu proizvoda.

      Izbriši
  6. Zajednički nam je Balea piling i ja sam očito jedina osoba kojoj je on užasan :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Joj, baš mi je žao što ti piling ne odgovara :/. Meni je baš savršen. Nadam se da si uspjela naći neki koji ti u potpunosti odgovara :).

      Izbriši
  7. Drago mi je da se i tebi svidja balein piling, ja sam odusevljena :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Bogme sam i ja oduševljena, definitivno proizvod vrijedan pažnje :)

      Izbriši

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images