Vikend post: Garibaldi kocke

18:23

Velik sam ljubitelj slatkog i općenito obožavam kuhati (da, ima nas i takvih :D ), tako da ću danas s vama podijeliti jedan izrazito jednostavan recept - energetsku bombu. Pretpostavljam da rijetko tko može odoljeti čokoladnom kolačiću, tako da će vas recept definitivno oboriti s nogu..okusom, a pogotovo jednostavnošću :)



Potrebni sastojci:

  • 6 jaja,
  • 200 g šećera,
  • 200 g margarina,
  • 150 g naribane čokolade za kuhanje,
  • 150 g oštrog brašna,
  • 150 g sjeckanih oraha (po izboru).

Priprema:

1. Margarin ostaviti 15-ak minuta na sobnoj temperaturi i narezati ga na tanke ploškice. (Ukoliko ste u žurbi, možete margarin direktno ih hladnjaka naribati na ribež te ga tako omekšati i pripremiti za upotrebu).

2. Odvojiti žumanjke od bjelanjaka, pomiješati ih sa šećerom i margarinom te miksati u staklenoj posudi kako bi se u potpunosti i ravnomjerno povezali sastojci.

3. Nakon što ste pjenasto umutile žumanjke, šećer i margarin, smjesi dodati čokoladu i brašno te dalje miksati na srednjoj brzini.

4. U međuvremeno izraditi mikserom snijeg od bjelanjaka te ga lagano umješati kuhačom u već pripremljenu smjesu.

6. Smjesu uliti u lim (za torte ili pravokutni za kolače).

7. Pećnicu zagrijati na 160 stupnjeva i staviti kolač da se peće 5 min, nakon toga ga izvaditi i gusto ga posipati orasima te vratiti natrag u pećnicu.

8. Kolač peći dok se ne odvoji od kalupa. Isprobati čačkalicom. Peći cca 40 minuta.



Dobar tek! :)

A koji su vaši omiljeni kolači? :)



You Might Also Like

6 komentari

  1. Spremam ovaj post :) Uvijek dobro dođu ovakvi recepti; brzi, jednostavni i fini <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. upravo to :) nešto na brzinu kad je želja za slatkim jako velika :D truditi ću se svaki tjedan objavit vikend post s nekim jednostavnim receptićem.. malo odmora od kozmetike ;)

      Izbriši
  2. Mmmm...izgleda ukusno,moram probati.Volim ove jednostavne i brze recepte. :-) Lp
    http://nejra-arjen.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. definitivno probaj, sigurno će ti dobro ispasti :) pravi sočan kolačić :)

      Izbriši
  3. I'm on it! Uvijek se prihvatim pripravljanja kolača kompliciranog recepta i onda završim umorna, zasićena aromama i nemam volje jesti ih. Obožavam orahe, svi vole čokoladu, mama je najavila posjet, ovaj mi je post došao kao naručen! :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ooo da, poznata priča :D ma najbolje se uvijek držat jednostavnosti :) bit će svaki tjedan ovakav vikend post s nekim antikompliciranim receptom tak da škicni na blog s vremena na vrijeme ;) i sretno s garibaldi kockama, mama sigurno bude zadovoljna ;)

      Izbriši

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images