Vikend post: Quiche Lorraine

14:48



Kada sam u potpunosti bezidejna što se tiče pripreme ručka, uglavnom se u konačnici odlučim za musaku ili neku verziju Quiche Lorraine-a. Quiche je prhka slana pita koja može varirati nadjevom, ovisno o preferencijama i preostalim zalihama u hladnjaku ;). Odličan mi je vegetarijanski, sa sirom i gljivama, ali volim i klasičnije izvedbe poput ove. 

Potrebni sastojci:

  • 200 g oštrog brašna,
  • 100 g maslaca,
  • prstohvat soli,
  • 70 ml vode,
  • 100 g šunke,
  • 100 g slanine,
  • 100 g kiselih krastavaca,
  • 100 g kukuruza (šećerca),
  • 4 jaja,
  • 2 dcl sojinog vrhnja.
Priprema:

1. Pomiješati sve suhe sastojke (brašno + sol) te dodati maslac narezan  na tanke šnitice.








2. Sve dobro rukama pomiješati i "drobiti" kako biste dobile mrvičastu smjesu. 








3. Dodati vodu u smjesu i zamijesiti tijesto. Oblikovati ga u kuglu, potom razvaljati u željeni promjer s obzirom na kalup koji ćemo koristiti. Preporučam veličinu 26 cm.





4. Nakon što smo razvaljali tijesto, stavimo ga u kalup za pite i podignemo ivice. Prije stavljanja nadjeva, tijesto probodemo vilicom kako nam se ne bi tokom pečenja napuhnulo.





5. Krastavce i šunku narežemo na kockice. Slaninu kratko popržimo. 








6. Jaja pomiješamo sa sojinim vrhnjem kao da radimo omlet.









7. Na tijesto staviti krastavce, slaninu, šunku, kukuruz i prelijati s umućenim jajima sa sojinim vrhnjem. Pećnicu zagrijati na 200 stupnjeva te peći otprilike 45 minuta, ovisno o jačini pećnice.






Dobar tek! :)

Nadam se da se svidio receptić i da ćete se okušati u pripremi ovog Quiche-a. 

Što vi pripremate kada jednostavno ne znate što biste kuhale, koji je vaš as iz rukava? :)





P.S. - Vintage Getaway darivanje traje do 4. veljače tako da svakako kliknite na link ;).

You Might Also Like

20 komentari

  1. Ovo izgleda odlično i trebala bi isprobati :) Nemam ovaj kalup za pite pa spremam post dok ga ne kupim :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Definitivno probaj :). Vjerujem da će ti se svidjeti, a u međuvremenu dok ne nabaviš kalup, možeš probati napraviti quiche i u glinenoj posudici za lasagne ;).

      Izbriši
  2. Radila sam ga skupa sa mamom prije par mjeseci i dobro si me podsijetila ovim postom da bi ga ponovo mogla napraviti, svkako jedno jako jako fino jelo :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Odlično :). Meni je quiche isto baš jako fin, pogotovo kada ga još onako vrućeg prelijem kefirom ili acidofilom, izvrsno :)

      Izbriši
  3. Kod manjka posude, preporučam okrugli kalup za torte promjer 26 ili 28 cm, i ja tragam za glinenim okruglim, ali nikako da odem do Bezvezete tj. Emazzete. Uh... dobar recept. :) Fina je i varijanta sa proprženim špekom, ili bez mesnatog u vege varijanti sa dinstanim lukom, raznim povrćem i blitvom. I malo začinskog bilja. Mislim da ću sutra napraviti jednu od varijanti. Hvala na ideji za sutrašnji ručak ! :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala na preporuci :). Baš sam si ja razmišljala kako bi se quiche mogao napraviti i u kalupu za tortu, samo podići ivice pite do polovice ruba.

      Izbriši
  4. Izgleda slasno, jedva čekam da isprobam ovu divotu! Moj as iz rukava je ručak od sastojaka koje nađem u stanu kao npr. neki umak ili varivo uz dodatak domaće tjestenine, njoka ili knedlica. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Probaj probaj, baš je izuzetno fino :). Sastojke lako prilagodiš svom ukusu ;).

      Izbriši
  5. Ja sam ti slično čudo tek nedavno probala u jednom restoranu i baš sam tražila recepte. Divno izgleda, za vikend radim i ja svoj prvi quiche :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Znači, ovaj receptić je došao kao naručen ;). Vjerujem da će ti quiche dobro ispati ;). Dobar tek!

      Izbriši
  6. Ženo, ja sam ogladnjela, a vidiš koliko je sati :O

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Haha, odlično :D. Bez obzira na to koliko je sati, ako si od volje za kuhanje, za sat vremena ti quiche već može biti na stolu, a ti s vilicom u ruci ;).

      Izbriši
  7. Meni je najdraza verzija sa porilukom, bas sam neki dan jela slican ovom tvom :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. S porilukom još nisam probala, baš ću potražiti neki takav receptić ;).

      Izbriši
  8. vooolim quiche, s porilukom, slaninom i sirom je zakon :D

    OdgovoriIzbriši
  9. Slinim, njam, njam :D Kad ne znam što bih kuhala i kad nisam raspoložena za te akcije, napravim Lidlove knedle sa šljivama koje su mi skoro ko domaće i koje obožavam, a i gotove su za čas :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam nikad zagledala knedle u Lidlu..hmm..hvala na ideji ;). Inače ih sama doma pripremam i također ih obožavam :).

      Izbriši
  10. Obožavam! Sve što je prhko, od tijesta i ima unutra nadjev ja ne odbijam :D Najdraže punjenje za Quiche mi je od mladih tikvica, karameliziranog luka i svežeg sira, na vrh još naribam neki tvrđi sir koji se dobro topi, malo parmezana i voila :D!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Uh, moram probati i tvoj prijedlog nadjeva! Zvuči fantastično :). I ja isto baš obožavam quiche :).

      Izbriši

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images