Vikend post: Quiche Lorraine
14:48
Kada sam u potpunosti bezidejna što se tiče pripreme ručka, uglavnom se u konačnici odlučim za musaku ili neku verziju Quiche Lorraine-a. Quiche je prhka slana pita koja može varirati nadjevom, ovisno o preferencijama i preostalim zalihama u hladnjaku ;). Odličan mi je vegetarijanski, sa sirom i gljivama, ali volim i klasičnije izvedbe poput ove.
Potrebni sastojci:
- 200 g oštrog brašna,
- 100 g maslaca,
- prstohvat soli,
- 70 ml vode,
- 100 g šunke,
- 100 g slanine,
- 100 g kiselih krastavaca,
- 100 g kukuruza (šećerca),
- 4 jaja,
- 2 dcl sojinog vrhnja.
Priprema:
1. Pomiješati sve suhe sastojke (brašno + sol) te dodati maslac narezan na tanke šnitice.
2. Sve dobro rukama pomiješati i "drobiti" kako biste dobile mrvičastu smjesu.
Dobar tek! :)
Nadam se da se svidio receptić i da ćete se okušati u pripremi ovog Quiche-a.
Što vi pripremate kada jednostavno ne znate što biste kuhale, koji je vaš as iz rukava? :)
P.S. - Vintage Getaway darivanje traje do 4. veljače tako da svakako kliknite na link ;).
20 komentari
Ovo izgleda odlično i trebala bi isprobati :) Nemam ovaj kalup za pite pa spremam post dok ga ne kupim :)
OdgovoriIzbrišiDefinitivno probaj :). Vjerujem da će ti se svidjeti, a u međuvremenu dok ne nabaviš kalup, možeš probati napraviti quiche i u glinenoj posudici za lasagne ;).
IzbrišiRadila sam ga skupa sa mamom prije par mjeseci i dobro si me podsijetila ovim postom da bi ga ponovo mogla napraviti, svkako jedno jako jako fino jelo :D
OdgovoriIzbrišiOdlično :). Meni je quiche isto baš jako fin, pogotovo kada ga još onako vrućeg prelijem kefirom ili acidofilom, izvrsno :)
IzbrišiKod manjka posude, preporučam okrugli kalup za torte promjer 26 ili 28 cm, i ja tragam za glinenim okruglim, ali nikako da odem do Bezvezete tj. Emazzete. Uh... dobar recept. :) Fina je i varijanta sa proprženim špekom, ili bez mesnatog u vege varijanti sa dinstanim lukom, raznim povrćem i blitvom. I malo začinskog bilja. Mislim da ću sutra napraviti jednu od varijanti. Hvala na ideji za sutrašnji ručak ! :D
OdgovoriIzbrišiHvala na preporuci :). Baš sam si ja razmišljala kako bi se quiche mogao napraviti i u kalupu za tortu, samo podići ivice pite do polovice ruba.
IzbrišiIzgleda slasno, jedva čekam da isprobam ovu divotu! Moj as iz rukava je ručak od sastojaka koje nađem u stanu kao npr. neki umak ili varivo uz dodatak domaće tjestenine, njoka ili knedlica. :)
OdgovoriIzbrišiProbaj probaj, baš je izuzetno fino :). Sastojke lako prilagodiš svom ukusu ;).
IzbrišiJa sam ti slično čudo tek nedavno probala u jednom restoranu i baš sam tražila recepte. Divno izgleda, za vikend radim i ja svoj prvi quiche :)
OdgovoriIzbrišiZnači, ovaj receptić je došao kao naručen ;). Vjerujem da će ti quiche dobro ispati ;). Dobar tek!
IzbrišiŽeno, ja sam ogladnjela, a vidiš koliko je sati :O
OdgovoriIzbrišiHaha, odlično :D. Bez obzira na to koliko je sati, ako si od volje za kuhanje, za sat vremena ti quiche već može biti na stolu, a ti s vilicom u ruci ;).
IzbrišiMeni je najdraza verzija sa porilukom, bas sam neki dan jela slican ovom tvom :)
OdgovoriIzbrišiS porilukom još nisam probala, baš ću potražiti neki takav receptić ;).
Izbrišivooolim quiche, s porilukom, slaninom i sirom je zakon :D
OdgovoriIzbrišiMoram probati tu kombinaciju, zvuči izvrsno :)
IzbrišiSlinim, njam, njam :D Kad ne znam što bih kuhala i kad nisam raspoložena za te akcije, napravim Lidlove knedle sa šljivama koje su mi skoro ko domaće i koje obožavam, a i gotove su za čas :D
OdgovoriIzbrišiNisam nikad zagledala knedle u Lidlu..hmm..hvala na ideji ;). Inače ih sama doma pripremam i također ih obožavam :).
IzbrišiObožavam! Sve što je prhko, od tijesta i ima unutra nadjev ja ne odbijam :D Najdraže punjenje za Quiche mi je od mladih tikvica, karameliziranog luka i svežeg sira, na vrh još naribam neki tvrđi sir koji se dobro topi, malo parmezana i voila :D!
OdgovoriIzbrišiUh, moram probati i tvoj prijedlog nadjeva! Zvuči fantastično :). I ja isto baš obožavam quiche :).
Izbriši