Balea piling i prirodna spužva od tikve

00:06

Hej hej, pozdrav :)

Moram priznati da za današnji post nisam imala prevelike inspiracije, ali kako sam odlučila da ću ponedjeljkom i srijedom objavljivati beauty postove, a petkom Vikend postove kulinarstva, morala sam što prije ugrijati prstiće i zgrabiti tastaturu. Vikend postove kulinarstva ne objavljujem na Facebook Page-u Croatian beauty blogs pošto nije baš povezano s tematikom, jel.. ali zato vas pozivam da slobodno škicnete tu rubriku s vremena na vrijeme..bilo iz znatiželje ili iz dosade ;) Kako biste bile u toku sa svim novim postovima, možete me pratiti preko Bloglovin'-a ili putem Facebook Page-a.

Uglavnom, vratimo se mi na današnji post :) Taman sam sinoć nabacila skroz hedonističku wannabe spa večer..pa reko', ajde, idem malo piskarati o jednom od koraka njege kože tijela. Znači, danas ćemo pričati o pilingu..tj. ja ću pisati, vi ćete čitati..na glas, u sebi, kako vas volja :P

Vjerujem da sve već znate što je piling, no ponoviti ćemo gradivo za svaki slučaj ;) Pilingom se odstranjuju mrtve stanice kože, vrlo je važan u održavanju čistoće kože i priprema nam kožu za potpuno prodiranje sastojaka  proizvoda koje nanosimo nakon takvog tretmana kože, bilo da je riječ o kremi ili maski za lice. Skidanjem sloja mrtvih stanica kože, potičemo regeneraciju, činimo kožu zdravijom i glatkom. Različiti proizvodi se koriste za piling tijela i piling lica; za tijelo koristimo pilinge veće granulacije, dok za lice upotrebljavamo piling sa sitnijim, a time i nježnijim zrncima.

Poznajemo dvije vrste pilinga - kemijski i mehanički. Mehaničkim se skida površinski sloj kože korištenjem prirodnih ili sintetičkih abraziva (abraziv je supstanca koja se koristi za "struganje"), dok se u kemijskim koriste kiseline. Za masnu kožu i mješovitu preporučen je piling dva puta tjedno, a za suhu kožu jednom u tjedan ili čak u dva tjedna. Također, bitno je naglasiti da piling rutina mora biti redovita kako bi se postigli željeni rezultati, odnosno poboljšalo stanje kože.

(Spužva na fotografiji je slikana nakon što je umočena u vodu.)

Bez obzira što imam suhu kožu, radim piling tijela jednom do dva puta tjedno, ovisno o potrebi. U te svrhe koristim Balea  uljni piling za tijelo na bazi soli i s mirisom limunske trave. Piling je pakiran u kompaktnoj teglici od 250 ml, zelene je boje i poprilično intenzivnog, ali osvježavajućeg i ugodnog mirisa limunske trave. Moram priznati da me miris malo podsjeća na kuhinju i to iz razloga što često znam svježe listiće limuna ubaciti u neko jelo s piletinom, ali dobro, to sam ja :P.

Ovaj piling sadrži ulja masline, jojobe i suncokreta koja njeguju, zaglađuju i daju gipkost, odnosno elastičnost koži. Piling je pogodan i za osjetljiviju i oštećenu kožu, jer sadrži ureu, cink i magnezij. Urea opskrbljuje kožu vlagom, omekšava je i omogućava da koža bolje prihvaća i čuva vodu. Cink umiruje oštećene djelove kože, dok magnezij smanjuje crvenilo kože. 

Sastojci:
MARIS SAL · HELIANTHUS ANNUUS SEED OIL · OLEA EUROPAEA FRUIT OIL · SIMMONDSIA CHINENSIS SEED OIL · PARFUM · AQUA · CAFFEINE · MAGNESIUM CARBONATE · UREA · ZINC OXIDE · TOCOPHEROL · LINALOOL · CI 47005 · CI 42090.



Balea piling nanosim špatulicom (iz higijenskih razloga, pošto je piling pakiran u teglici, a i nekako mi je lakše tako "zagrabiti"), jako lako se razmazuje i utrljava, ne klizi po koži. Znalo mi se dogoditi kada bih imala oštećenja na koži (ubodi komaraca i slično) da bih osjetila lagano peckanje tijekom korištenja pilinga, no s ovim to nije slučaj. Lako se ispire, ostavlja kožu glatkom, nahranjenom i podatnom na dodir. Nakon korištenja ovog pilinga nije potrebno dodatno nanositi losion/kremu za tijelo jer kratkotrajno ostavlja "uljni film" kojeg koža relativno brzo upije. Osim što skida mrtve stanice kože, pogodan je i za prevenciju uraslih dlačica. Piling je dostupan u svim DM prodavaonicama kao i ostali Baleini proizvodi ;).


(Spužva na fotografiji je slikana u svom prvobitnom suhom stanju.)

Uz Balein piling, kojeg nanosim jednom tjednom, koristim još i prirodnu spužvu od tikve, također jednom tjedno. Spužva od tikve napravljena je od posebne sorte tikvice pod nazivom Lufa, poznata je i pod nazivom kopnena spužva. Nastaje sušenjem samog ploda tikve, guli joj se kora, izvade sjemenke, spužve se peru u mješavini vode i laganog izbjeljivača, dobro se isperu i ostave na sušenju i već su spremne za uporabu.

Na dodir ne djeluje poput morske spužve, jer je više prozračna, fine je strukture i nakon korištenja se uvijek vraća u svoj prvobitni oblik. Koristim je samostalno, a ponekad je još dodatno utrljam u Dr. Pasha sapun. Spužva poboljšava cirkulaciju, s površine kože uklanja odumrle stanice, a kožu čini glatkom i napetom. Pogodna je i za omekšavanje grube kože na laktovima i stopalima. Sve u svemu, spužva je ugodna na koži, ne grebe, a odlično odrađuje svoj posao. Sviđa mi se što je od prirodnog materijala, a i na prvu me zaintrigirala zato što nikad do sada nisam ni vidjela ni čula za spužvu od tikve :D. Kupljena je na Festivalu Terana i Tartufa u Motovunu i nažalost, ne sjećam se cijene. Mislim da je bila oko 50 kn.

A koji su vaši omiljeni piling proizvodi? Što preporučate? :)


You Might Also Like

24 komentari

  1. Imam ovaj piling i ok mi je, nije baš ono što ja volim, ali dobro odradi posao ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, slažem se, dobro odradi posao :) Ja sam još uvijek u potrazi za "savršenim" pilingom..

      Izbriši
  2. cula sam da povlace ovaj piling, nisam sigurna je li tocno :/ ne volim to kod balee, taman otkrijem nesto dobro, oni ga povuku. idem danas zalihe da kupim :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Stvarno? Hmm, ne sviđa mi se to :D Stvarno je ok piling i super je cijene..ali da, to se često zna desit, taman nađeš nešto za sebe i onda to oni odluče prestat proizvodit.. Mislim da bi se trebali svi u hrčka pretvorit i stvarno počet radit zalihe :P

      Izbriši
  3. Ovaj Balein piling jos nisam isprobala, malo mi je zao sto je na bazi soli a ne secera jer njih vise volim, no vec sam cula da ga hvale! Ja trenutno koristim drugu teglicu Afrodita spa pilinga, miris mi je bas stvoren sad za hladnije dane :) za spuzvu od tikve jos nisam cula, izgleda zanimljivo!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja sam isto koristila i šećerne pilinge, ali sam na kraju primijetila da mi bolje odgovaraju sa soli. Baš si želim probati još nešto iz Afroditine spa linije..probala sam samo ulje za masažu i odlično je :) A spužva, ni ja nisam do sada čula za nju, tako da me baš osvojila na prvu kad sam je vidjela, a još je k tome stvarno kvalitetna.

      Izbriši
  4. Uj super post! <3 Ta spužva mi izgleda zanimljivo O_O Piling nisan probala, mislim da i neću, radije pravim prirodne piling u kući. :3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Danke :) Da, spužva je baš dobra, lufica, hehe :) A piling si i ja sama znam nekad složiti doma..uglavnom kombinacija ulja od smilja i soli.. Slobodno podijeli svoj receptić za piling, baš me zanima kako ga ti radiš :)

      Izbriši
  5. Piling od Balee še nisem uporabila... Delim pa moj najljubši recept: žlica medu, pest ovsenih kosmičev, žlica sladkorja in dobra žlica olivnega olja ... premešaš in voila! :) Malo packarije ali koža je super mehka ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Uh, super, novi recept :) Volim isprobavati stvarčice iz kućne radinosti tako da ću sigurno i ovo "smiksati" ;) Znači, žlica meda, šaka zobenih pahuljica, žlica šećera i žlica maslinovog ulja.. ne može bit loše, već sad mi se sviđa :)

      Izbriši
  6. volim ovaj balein piling, potrosila sam ga i kupila opet, ima mi tako lijepi svjezi miris i dobro radi svoj posao :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni je ovo prva teglica, ali ako ne nađem neki bolji, definitivno ga ponovno kupujem :) Slažem se, baš je finog osvježavajućeg mirisa kojeg poprimi cijela kupaonica :)

      Izbriši
  7. Ja sam vjerna svojim homemade pilinzima, bilo za usne, tijelo ili lice :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Odličan post i odličan blog :)
    Balein piling ću probati i također si me zaintrigirala sa ovom spužvom od tikve.
    Sviđa mi se kako uspijevaš povezati kozmetiku i hranu, kako oboje jako volim ne sumnjam da ću češće posjećivati tvoj blog. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti na pohvalama :) Baš si me izuzetno razveselila svojim komentarom :* Zamislila sam si ovaj blog kao kakti neki "Ženski priručnik" jer mislim da sve volimo lijepo izgledati, ali i nešto fino papati i spremiti nešto za naše "bolje" polovice ;). Drago mi je da ti se svidio taj koncept i definitivno nastavi pratiti blog jer bit će još kojekakvih zanimljivih receptića i recenzija ;)

      Izbriši
  9. odličan post :D
    za ovaj Balein piling sam već čula pohvale :D sviđa mi se što pomaže kod uraslih dlačica :D a i to što je uljni je super prednost :D
    i spužva djeluje primamljivo, vjerujem da ostavlja osjećaj temeljito pilingiranog tijela :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ooo tnx :* Yup, baš je dobar taj pilingić..a i cijena mu je skroz primamljiva ;) Ja sam stvarno zadovoljna njime, pogotovo što se tiče uraslih dlačica, nije ih uspio u potpunosti eliminirati, ali nije ni daleko od toga ;) A spužva je isto baš jako dobra, više mi se sviđa nego sintetičke, a i ostavlja kožu osjetno glađom :)

      Izbriši
  10. Baš me sad zanima ova spužva, nikad nisam ni čula da ima od tikve, prvi glas :) i sad ju naravno želim imati :D Piling također nisam probala, ja sam više osoba od slatkih mirisa, a ne od citrusnih i osvježavajućih.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Spužvica je baš interesantna, neuobičajena i vrijedna pažnje- Nije oštra na koži i zato mi se baš i najviše sviđa :) Ako si više za slatkaste mirise, bolje preskoči kupnju ovog pilinga ;)

      Izbriši
  11. Imala sam JAKO neugodno iskustvo s ovim pilingom. :( Strašno mi je iziritirao kožu, užasno me pekla i jedva sam umirila crvenilo :(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. A joj, užas :/ nadam se da si to uspjela brzo zaliječiti.. Ja sam isto jedna od onih s hipersenzibilnom kožom, ali u mom slučaju, na sreću, koža mi je jako dobro prihvatila ovaj piling.

      Izbriši
  12. Voljela sam ovaj piling za vrijeme ljeta i bio je pravo osvježenje :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, baš tako citrusan miriše na ljeto :) No mislim da će i zimi prijati, doduše s malo nostalgičnom notom ;)

      Izbriši

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images