Empties iliti prazne teglice/bočice/tubice

00:26

Da da, i kod mene je došao na red "Empties" post :). 

Kako sam prije nekoliko mjeseci imala malo problema s kožom, pojavile su mi se nepravilnosti kojima je bilo teško stati na kraj, sukladno tome morala sam promijeniti kozmetiku koju sam inače koristila. Inače sam velik fan Lush proizvoda i nikada do sada nisam pogriješila s izborom, tako sam i ovaj put odlučila poslušati savjete njihovih izuzetno ljubaznih i pristupačnih trgovkinja.



Dark Angels - svježi čistač kože lica. Sastoji se od kombinacije ugljena, avokadovog ulja, glicerina,
Rhassoul blata i smeđeg šećera. Ovaj piling namijenjen je  masnoj koži s proširenim porama i koži sklonoj miteserima. Piling je pakiran u plastičnoj teglici u količini od 100 g i cijena mu je 74,00 kn. Preporuča se koristiti ga 1-2 tjedno, piling je čvršće konzistencije tako da je potrebno prije upotrebe malo namočiti ruke, otrgnuti komadić pilinga i dobro ga protrljati među dlanovima kako bi se piling lakše razmazao po licu. Piling je gust, crne je boje i djeluje na licu poput maske. Nakon ispiranja, koža je meka, glatka i svježeg izgleda. Iako je moja koža inače suha do mješovita, ovisno o vremenskom periodu, a i hormonalnoj utjecaju, ovaj piling mi je savršeno odgovarao i pomoću njega sam uspjela ponovno držati kožu pod kontrolom. Smanjio mi je nepravilnosti i spriječio njihovo daljnje nastajanje. 

Vanishing Cream - krema za lice. Lagana, brzoupijajuća krema za lice s minimalnom količinom ulja. Sprječava pojavu akni, pretjerano lučenje masnoće i pomaže u suzbijanju problematične T-zone. Krema se može koristiti i kao dnevna krema, jer je dobra podloga za makeup, ne ostavlja masni film na koži zato što sadrži 11% manje ulja od prosječne kreme za lice. Vanishing Cream pakirana je u plastičnu teglicu u količini od 45 g i cijena joj je 226,00 kn. Iako je cijena kreme malo viša, njena kupovina je stvarno isplativa, jer traje nekoliko mjeseci, a i stvarno je izuzetno učinkovita. U potpunosti mi je smirila lice, izbalansirala lučenje sebuma, smanjila oštećenja i vratila mi kožu u prvobitno stanje. Za optimalne rezultate, kremu sam koristila u kombinaciji s već navedenim pilingom te svježom maskom za lice Catastrophe Cosmetic. 

Catastrophe Cosmetic - svježa maska za lice. Sastoji se od borovnice koje su bogate antioksidansima zajedno s umirujućom kamilicom, irskom mahovinom, bademovim uljem i kalaminom koji pomažu u smirivanju iritacija i upalnih procesa. Svježu masku potrebno je držati u hladnjaku, a rok trajanja joj je 3 tjedna. Ja sam je koristila i nakon preporučenog roka, jer nije promijenila miris ni boju, niti konzistenciju, a i dalje je savršeno odrađivala svoj posao ;).  Masku je preporučljivo koristiti 1-2 tjedno. Nakon što smo masku izvadimo iz hladnjaka, nanosimo je u tanjem sloju na suho lice, izbjegavajući područje oko očiju. Ostavimo da djeluje 5 do 10 minuta i potom je isperemo toplom vodom. Nakon ispiranja crvenilo je vidno smanjeno, a koža nahranjena i baršunasta. Ovu masku koristim već duže vrijeme, neovisno o tome što više nemam problema s nepravilnostima. Divnog je mirisa, tamnoljubičaste boje, a efekt koji daje je izvanredan tako da ću i dalje nastaviti koristiti ovu masku. Maska je pakirana u plastičnu teglicu od 75 g i cijena joj je 59,00 kn. Ukoliko skupite 5 Lush posudica ili tuba, na poklon ćete dobiti masku za lice tako da ako volite i često koristite Lush-ove proizvode, ovo je odlična kompenzacija :).

Burt's Bees Natural Anti-Blemish Solutions Clarifying Toner - tonik za čišćenje lica s korom vrbe koji je 99,5% prirodnog sastava. Odstranjuje tragove čistilica za lice, nečistoća, ulja i ostatke makeup-a. Salicilna kiselina iz ekstrakta vrbine kore prodire u pore kako bi smanjila akne, a ekstrakti limunske trave i lijeske čiste i smiruju kožu. Tonik je pakiran u plastičnu bočicu s clip press poklopcem, dostupan je u količini od 145 ml, a cijena mu je oko 90,00 kn, ovisno o web shopu. Rok trajanja mu je 12 mjeseci od otvaranja. Burt's Bees tonik je bio moj SOS tonik u iznad navedenoj situaciji. Pri nanošenju tonik je malo peckav za kožu (zbog salicilne kiseline), no taj osjećaj nestaje u sekundi. Nakon nanošenja koža je škriputavo čista, smanjenog crvenila i nepravilnosti doslovce nestaju samo nakon nekoliko dana korištenja. Iako sam bila zadovoljna tonikom, nisam ga ponovno kupila, jer mi više nije bilo potrebno. Koža je ponovno bila u balansu i zdravog izgleda. 

Holyplant krema za ruke i nokte - "krema s bademovim uljem, pantenolom i glicerinom, namijenjena je svakodnevnoj njezi kože ruku. Istovremeno jača nokte i štiti ih od lomljenja. Brzo se upija i ne ostavlja mastan trag." Krema je pakirana u plastičnu tubu od 75 ml. Rok trajanja joj je 12 mjeseci od otvaranja. Nažalost, ne sjećam se cijene, tako da vam ne mogu reći ni otprilike koliko košta :/. Uglavnom, krema je ok, no ništa specijalno, nisam primjetila nikakva poboljšanja ni pogoršanja na rukama/noktima, nije da krema štiti nokte od lomljenja, jedino od navedenog što stoji je to da ne ostavlja mastan trag. Trenutno koristim Bioderma kremu za ruke i EOS-ovu imam kao putnu kremicu u torbi i njih planiram i dalje koristiti, jer se puno brže upijaju od Holyplant-ove kreme, a i osjetno su hranjivije. 



I to bi bilo to što se tiče praznih ambalaža kozmetike ;). Da li ste vi isprobale koji od navedenih proizvoda? Koji su vaši SOS proizvodi kada vam lice odluči "voditi svoju politiku"? :D




P.S. - Vintage Getaway darivanje traje do 4. veljače tako da svakako kliknite na link i sudjelujte u darivanju ;)

You Might Also Like

16 komentari

  1. Želim Catastrophe Cosmetic!!! Nisam još probala ništa od Lusha, ali morat ću svratiti u njihovu trgovinu kad odem u ZG, imam popisić stvari koje želim :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Probaj obavezno, sigurno nećeš požaliti. Maska je divna :).

      Izbriši
  2. Nisam probala navedene proizvode, no skupljam marljivo ambalaže za free masku. Znala sam za to, čak mi je i sestra dala svoje neke ambalaže :) Ova maska Catastrophe Cosmetic mi zvuči super, tako da možda uzmem i nju :) Također, Dark Angels mi izgleda odlično, možda bi mogla i to ugrabiti usput :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, baš je isplativo skupljati njihovu ambalažu :). Maska s borovnicom je odlična kao i Dark Angels piling. Jedino što je mene zasmetalo je to što piling svojim crnilom uneredi cijeli umivaonik, ali "prežmiriti" ću mu taj sitni minus ;).

      Izbriši
  3. Imam 3-4 kutijice mask of magnaminty, jos jedna i valjda dobijem masku :)) Daju li bilo koju ili neku koju odaberes?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Onda još malo i maskica će biti tvoja ;). Ambalažu možeš kompenzirati za svježu masku za lice po izboru ;).

      Izbriši
  4. Sad i ja zelim tu masku :).. Nisam jos probala nista od Lusha ali morat cu i to promijeniti.. Kad mi koza poludi koristim sapun od ugljena za umivanje i kantarianovo ulje za umirivanje i brze povlacenje pristica.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Koristila sam i ja sapun od ugljena od Male od Lavande :). A maskicu probaj, stvarno je dobra :).

      Izbriši
  5. Super proizvodi. Davno sam koristila Vanishing kremu kad sam imala dosta problema s aknama i odlična mi je bila i sredila mi je lice. nakon toga sam počela koristiti imperialis i također sam bila jako zadovoljna. Nedavno sam uzela neku drugu njihovu kremu i nažalost nisam zadovoljna po prvi puta.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja sam od Lush kremi za lice samo Vanishing cream probala i ona je stvarno super, baš kako i sama kažeš :). Šteta što je Imperials podbacila, ja bih voljela probati British Nanny, ali mi je cijena malo neprivlačna :/.

      Izbriši
  6. Ova Vanishing krema zvuči stvarno super, obavezno ću potražiti tester!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Probaj, nadam se da će ti odgovarati ;). Mene je baš spasila :).

      Izbriši
  7. odlični proizvodi :D zainteresirala si me za sve :D
    ali sigurno nabavljam Burt's Bees tonik <3 i Dark Angels čistač.. skroz me zanima kako će na mojoj koži djelovati :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je da sam te zainteresirala, hehe ;). Tonik mi je na prvu bio malo "čudan" radi osjećaja peckanja, jer nisam još koristila tonike s kiselinama, ali krajnji rezultat na mojoj koži je bio više nego zadovoljavajuć ;). Piling je isto jako dobar, baš temeljito očisti kožu i zagladi je, samo što stvarno nastane nered u kupaonici nakon njegovog korištenja :D.

      Izbriši
  8. Ok, sad želim sve od ovoga, ajde, krema za ruke mi ne treba. :D Želja mi je probati stvarčice od Lusha, vidim da ih svi hvale. :)) Kod mene je uglavnom Vichy spas. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Svakako probaj Lush proizvode, vjerujem da se nećeš razočarati :). Ja Vichy-em nisam baš zadovoljna, uglavnom mi sve kremice previše zatežu kožu :/, ali drago mi je da tebi pomažu :).

      Izbriši

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images