Gost post: Vintage Getaway + darivanje

00:02



Rubrika "Gost post" ovaj mjesec će biti posvećena jednom modnom predstavljanju. Vjerujem da ste sve ljubiteljice mode (jednako kao i ovisnice o kozmetici) i da će vam se svidjeti ovaj post ;). 

Prije 4 godina sam radila u Ljubljani u Narodnom muzeju Slovenije, tamo sam upoznala divne ljude i stekla fantastične životne prijatelje. Jedna od njih je i Tjaša Gračner, današanja gošća u rubrici "Gost post" u kojoj ću vam predstaviti Vintage Getaway. 


Vintage Getaway je prva vintage trgovina otvorena u Rijeci prije samo nekoliko mjeseci, a već je postigla veliku popularnost. U trgovini možete pronaći vintage odjeću, modne dodatke te predmete za dom. Koncept trgovine su osmislili supružnici Tjaša Gračner - začetnica vintage pokreta u Sloveniji, i Toni Matuslović - strastveni kolekcionar zanimljivih predmeta. Trgovina je koncipirana kao odskočna daska za buduće nostalgično obojane događaje koji će povezivati Riječane. Cilj im je podići svijest o značenju ponovne upotrebe stvari, ukazati na cikličnost mode te napraviti odmak od uniformiranosti konfekcijske odjeće.

Vintage Getaway trgovinu možete pronaći na sljedećoj lokaciji: Robna kuća Ri, četvrti kat, Rijeka.

Do 31. siječnja zimska garderoba je snižena 20%, tako da svakako, ako ste u mogućnosti, posjetite Vintage Getaway trgovinu ili škicnite na njihov Facebook Page i pogledajte dio asortimana koji se nudi i trgovini.

A sada jedan kratki intevjujčić s Tjašom Gračner :).

1. Za početak, jedno kratko predstavljanje.
Kao što već ste u prethodnom tekstu pročitale, moje ime je Tjaša Gračner, diplomirana sam Etnologinja i kulturna antropologinja. Trenutno sam polaznica postdiplomskog studija Tržišnih komunikacija. Dolazim iz Velenja, a trenutno živim u Rijeci, gdje sam skupa sa suprugom Tonijem Matuslovićem otvorila prvu pravu vintage trgovinu u Rijeci imena Vintage Getaway.

2. Kako je došlo do same ideje otvaranja VG trgovine?
Dok sam živjela u Ljubljani, s prijateljicama sam organizirala vintage događanja. Time smo promovirale značaj ponovne uporabe stvari. Projekt je trajao pet godina, bio je i više nego uspješan, ali se nikada nije razvio u nešto više od jako zanimljivog hobija. Toni je cijelo to vrijeme zagovarao ideju o otvaranju vlastite vintage trgovine, s obzirom da su vintage događanja u našoj organizaciji pokrenuli lavinu otvaranja vintage trgovina u Ljubljani, koje su uspješno poslovale.  Krajem 2013. godine našla sam se na prekretnici i morala odlučiti, pristati na slabije uvjete na poslu, koji me nije do kraja ispunjavao, ili se zaputiti u nepoznato, preseliti se sa suprugom u Hrvatsku te hobi pretvoriti u nešto konkretno. Tako je nastao Vintage Getaway, koji je na neki način simbolizirao bijeg u nešto novo, uzbudljivo. Vintage Getaway je na neki način hibrid novijeg antikvarijata i butika s rabljenom odjećom te je nešto posebno, ne samo u Rijeci, nego i šire.

3. Po kojem principu nabavljate stvari i koji je najstariji predmet u vašoj ponudi?
Uvjeti, koje neka stvar mora zadovoljiti da bi našla mjesto u našoj trgovini, su da je predmet stariji od dvadeset i mlađi od sto godina, da je dobro očuvan, posebnog dizajna/kroja i u isto vrijeme nosiv (ako se radi o odjeći). Najstariji predmet trenutno je Iskrin bakelitni telefon ATA1, koji se proizvodio od kraja 40-ih do druge polovice 50-ih. Prosječna starost naših artikala je nekih četrdeset godina.



4. Koji je tvoj omiljeni predmet iz ponude i zašto?
Moj najdraži predmet u trgovini nije na prodaju. To je kalendar iz 1984. s aktima djevojaka u stilu 20-ih godina prošlog stoljeća. Kalendar ukrašava zid naše trgovine i meni je nešto posebno, s obzirom da je već prije trideset godina bio retro, a ujedno je i moje godište. Ponekad posluži kao predmet kojim zabavim dečke koji su u pratnji svojih djevojaka dok šopingiraju. Na taj način djevojke imaju više vremena da u miru isprobavaju odjeću, a pratiteljima brže prođe vrijeme ;).



5. Da li je moguća internet narudžba i dostava?
Da, na našoj  Facebook stranici redovno objavljujemo fotografije odjeće i predmeta za dom, koji se mogu i naručiti. Pravu Internet trgovinu još nemamo, iako je i ona u planu.



6. Kakav makeup preferiraš?
Ne volim previše kričav make-up. Preferiram diskretni smokey eyes i crveni ruž. Mislim da je to klasika koja pristaje svima.


7. 5 omiljenih makeup proizvoda bez kojih ne možeš.
Nivea Soft krema za lice,
Bourjois Rouge Edition Velvet ruž,
Loreal Paris Super Liner Gel Intenza olovka za oči,
Loreal Paris False Lash Architect maskara,
Max Factor Mastertouch korektor za podočnjake.
(*Ostali proizvodi na slici su samo za dekoraciju ;).





Za kraj sam vam u suradnji s Vintage Getaway-om pripremila jedno prekrasno darivanje u kojem možete osvojiti broš iz 80-ih godina koji će podići svaku casual kombinaciju ili eleganciji dodati specifičan vintage "štih".



Kako možete osvojiti nagradu?
  •  u komentarima odgovorite na pitanje: Da  li više preferirate vintage  ili street modu?, i navedite ime pod kojim nas pratite na Facebook-u,
  • lajkajte Facebook Page The Meadow of Beauty i Vintage Getaway,
  • darivanje je otvoreno za čitateljice iz Hrvatske,
  • sudjelovati u darivanju možete do 4. veljače 2015. 23.59 h,
  • dobitnica će biti objavljena na Facebook Page-u The Meadow of Beauty 5. veljače i na blogu 6. veljače 2015.
Sretno svima! :*


You Might Also Like

11 komentari

  1. Iskreno, jako mi se tešto odlčiti no ako baš moram birati onda bi to bila street moda, nekako sam se sviše našla u njoj :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti na odgovoru :). Ne zaboravi samo, ukoliko već nisi, lajkati stranicu The Meadow of Beauty i Vintage Getaway kako bi sudjelovala u darivanju :).

      Izbriši
  2. Odličan i zanimljiv intervju :D odlično je kad se nešto što se voli, pretvori i u oblik zarade :D jer takav posao se radi s najvećim guštom :D
    Više volim street mogu, ali s pokojim vintage detaljom :D tj. dodacima :D
    Pratim vas kao - Ivana Ivančić :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Slažem se, mislim da si svi želimo takvo nešto u životu - pretvoriti hobističku ljubav u posao koji ćemo raditi s velikim guštom :). Hvala ti na sudjelovanju :*

      Izbriši
  3. Danas je rijetko da ljubav preraste u posao, bros je predivan ali kako ih ne nosim nema smisla da se prijavljujem :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Definitvno više volim street modu, iako jako volim vidjeti nekoga koji je sav u tom nekom vintage điru. haha :D

    Nikol Štefić :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Eto i mene da se priključim u zadnji tren. Jako lijepa suradnja. :)) Ja sam osoba koja voli sve, volim u nekim granicama eksperimentirati pa tako svoj stil nazivam romantičarsko - opičenim, mislim da je moj stil spoj streeta i vintage detaljčića. :) Pratim na svojoj fejs stranici, Mean Green Queen.

    OdgovoriIzbriši

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images