Maska od zelene gline

03:38



Zelenu glinu koristim već duže vrijeme za povremeno čišćenje organizma od toksina i teških metala i za njegu kože. Postoji glina za vanjsku upotrebu i ventilirana za oralno korištenje koja se također slobodno može koristiti i u svrhe izrade kozmetičkih pripravaka.

Zelena glina je aktivna prirodna tvar koja sadrži bakar, cink, fosfor, kalcij, kalij, mangan, natrij, selen, silicij, željezo i druge minerale i elemente u tragovima.

Osim za čišćenje organizma, zelena glina ima mnoge benefite za zdravlje:
  • antiupalna svojstva,
  • štiti od bakterija i virusa, 
  • obnavlja stanice i tikva,
  • sprječava rast stanica tumora,
  • ubrzava zarastanje rana i ogrebotina,
  • sadrži minerale potrebne za zdravo funkcioniranje organizma.

Maska od zelene gline čisti kožu, umiruje je i potiče cirkulaciju.



Potrebni sastojci za pripremu maske za lice:
  • 2 žličice zelene gline,
  • 1 žličica svježe iscjeđenoga limunovog soka,
  • 1/2 žličice maslinovog ulja (za suhu kožu koristiti maslinovo ulje, za masnu i mješovitu vodu iz slavine)
  • par kapi negazirane vode.


Priprema:
  1. Dvije žličice zelene gline pomiješati keramičkom, plastičnom ili drvenom žličicom s limunovim sokom.
  2. Zatim dodati maslinovo ulje te poškropiti s par kapi vode.
  3. Sve dobro izmiješati kako biste dobile konzistentnu masu.
  4. U tankom sloju nanijeti na prethodno očišćeno lice i ostaviti 10 minuta da djeluje.
  5. Nakon toga isprati toplom vodom. Nanijeti hidratantnu kremu nakon nekoliko sati.



REZULTAT: vidno nahranjena, čišća i zaglađena koža :)

Gdje nabaviti?

Cijena: od 60,00 do 80,00 kn

Volite li i vi pripravke iz vlastite radinosti? :)


You Might Also Like

18 komentari

  1. Ja inače najviše volim maske od gline i trenutno koristim Freeman masku, ali kada ju potrošim, mislim da bi mogla krenuti u izradu ovakve maske, sigurno je bolje tako nego kupovne :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam probala još Freeman maskice, ali vidim da su dosta hvaljene. Morati ću ih i ja isprobati ;). Da, definitivno je bolje i isplativije ovako si sam slagati maskicu, znaš da je stvarno svježa, a i možeš varirati sa sastojcima, ovisno o trenutnoj potrebi kože :).

      Izbriši
  2. Ja redovito radim ovakvu masku od zelene gline, a i pisala sam o tome :D Obožavam ju i savršeno suši prištiće i čisto pore :) Samo bih te htjela ispraviti, masna koža također podnosi ulja i to ulje koštica grožđa, jojobe, čička, ricinusa (koji pomaže s miteserima) itd itd :D Provjereno znam jer zelena glina zna isušiti i masnu kožu, te joj ulja vraćaju vlagu :D

    A

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala na opasci ;). Konkretno sam ovdje mislila na maslinovo ulje koje koristim pri pripremi ove maskice, a općenito različita ulja pogoduju različitim tipovima kože, tako da se mogu raditi mnoge varijacije ovog "recepta", ovisno o potrebama kože ;).

      Izbriši
  3. volim tvoje postove, jer uvijek nešto novo i drugačije vidim i naučim :D
    ovu masku moram isprobati, jer nikad nisam koristila čistu glinu ,,, a upoznata sam sa svim njenim benefitima :D
    djeluje mi kao super recept kad je tijelo a samim time lice pod stresom i općenito nečisto :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Joj, baš me razveselio tvoj komentar :*. Ma da, glina je odlična, pogotovo što se može koristiti za čišćenje organizma iznutra i izvana. Meni je velik plus što osim gline, ne moram nikakve posebne sastojke kupovat, nego je sve iz kuhinje, hehe, tako da se baš volim s njom mackati ;).

      Izbriši
  4. Ovo super zvuči, nikada do sada nisam koristila glinu.
    Trebala si nabaciti neku fotku sa glinom na licu :P

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ako se odlučiš probati, nadam se da će ti se svidjeti ;). Evo, i moje slikice od sinoć u 3 u noći :D http://tinypic.com/r/16a2tq8/8

      Izbriši
  5. Baš mi se sviđa ovaj post, kao i tvoji kulinarski postovi ;)
    Ja sam više tip koji kupuje, ali prije sam radila maske od Neema ;)
    Svakako probaj i rozu glinu koja savršeno pročisti, a ne isušuje.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti na lijepom komentaru i na savjetu :*. Baš sam malo googlala rozu glinu, stvarno se čini odličnom :).

      Izbriši
  6. Kao što je već All Made Up spomenula i ja imam freeman masku sa glinom i super je, ali bih baš volela da napravim svoju. Moraću nekad da probam. :) Valjda će to biti uskoro.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Probaj obavezno, ja sam baš izuzetno zadovoljna :). Freeman masku ću morati testirati s obzirom kolko pohvala čitam o njoj.

      Izbriši
  7. Za mene, jednog zelembača super post. :D Nikad nisam čitala o homemade maskama, barem ne s glinom, morati ću jednom probati napraviti. :) Nominirala sam te na svom blogu za liebster nagradu pa se nadam da ćeš uhvatiti vremena i odgovoriti na moja pitanja. :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je da ti se sviđa postić :). Ja sam prije konstantno koristila Lush svježe maske, ali onda kako sam nabavila zelenu glinu za čišćenje organizma, malo sam istraživala koje su još opcije njenog korištenja i na kraju sam baš zavoljela ovu maskicu, baš lijepo osvježi kožu. Ako ćeš biti u mogućnosti, definitivno probaj ;). Joj, zadnjih dana mi je baš skroz strka i nikako da uspijem škicnut na blogove, morati ću za vikend detaljno proučiti sve recenzije i postove što sam propustila ;). Joj, hvala ti :* Idem odmah posjetiti tvoj blog, čim uzmognem malo vremena, odmah ću na sve detaljno odgovoriti ;).

      Izbriši
  8. Volim maske od zelene gline :D Odličan mi je ovaj homemade recept te ga možda jednom probam, možda kažem jer sam velika lijenčina za takva mućkanja, a i često sam u nedostatku vremena. Vidim da ti imaš i pravu opremu za mućkanje, odlična mi je drvena posuda :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da da, baš sam se "profi" pripremila za ovakve homemade eskapade ;). Srećom što se ova maska stvarno u trenu složi i da za nju nisu potrebni nikakvi specijalni sastojci, izuzev gline, to me u biti najviše i veseli što nisu potrebni neki "egzotični" sastojci za njenu pripremu, a i fantastično djeluje na kožu :).

      Izbriši
  9. Nakon isprobavanja zelene gline oralno (po naputku djevojke s bloga Natural Life Philosophy koju si preporučila) ostalo mi je dosta zelene gline koja se taložila u napicima i koju sam spremala pa se nadam da se njome mogu poslužiti za ovaj recept, jedva čekam! :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, definitivno možeš iskoristiti ostatak gline za neke kozmetičke pripravke :). Drago mi je što si se okušala u korištenju gline prema preporuci moje drage prijateljice Martine s bloga Natural Life Philosophy.

      Izbriši

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images