Pixi shea butter lip balm - Natural Rose & Ripe Raspberry

01:21


Zbog suhoće kože, tokom zime rijetko koristim ruževe i sukladno tome češće posegnem za balzamima u boji. Balzami u boji uglavnom nude slabu do srednju pigmentiranost, visoku razinu hidratacije i sjajni finish. Često imaju SPF (zaštitni faktor) te poželjne sastojke poput vitamina E i shea maslaca koji njeguju usne i čine ih mekima. Balzami u boji se preporučuju osobama sa suhim usnicama koji traže srednju prekrivenost bojom i neopterećenost dodatnim popravljanjem "ruža" nakon jela i slično. 

U zadnjih godinu dana postala sam pravi ovisnik o Pixi kozmetici i toliko sam oduševljena sa svakim proizvodom da bih najradije apsolutno sve pokupovala kada bi mi to moje financije dopustile ;). Od prvih proizvoda što sam naručila baš je bio njihov balzam u nijansi Natural Rose, a kako sam bila izrazito zadovoljna njime, za vrijeme boravka u Kanadi kupila sam još jedan u nijansi Ripe Raspberry. U ovom postu moći ćete pročitati usporedbu navedenih nijansi.

Natural Rose - Ripe Raspberry
Sada kada smo riješile uvodni dio, krenuti ćemo s ovim specifičnim balzamima koji se, po mom, niti nemaju pravo tako zvati, a uskoro ćete saznati i zašto ;). No prvo, krenimo s pakiranjem. Balzami su pakirani u klasičnu plastičnu ambalažu svojstvenu balzamima u sticku. Plastika je dovoljno čvrsta i pakiranje kompaktno tako da nema straha od pucanja i oštete pri padu. Pri zatvaranju čuje se "klik" tako da smo sigurne da je proizvod ispravno zatvoren. Pixi lip balm je dostupan u 6 nijansi, u količini od 4 grama. Rok trajanja nakon otvaranja proizvoda je 18 mjeseci.





Sastojci:
Ethylhexyl Palmitate, Polybutene, Ozokerite, Octyldodecanol, Beeswax, Trihydroxystearin, Ricinus Communis (Castor) Seed Oil, Tocopheryl Acetate, Pentaerythrityl Tetra-di-t-butyl Hydroxyhydrocinnamate, Butyrospermum Parkii (Shea Butter), Phenoxyethanol, Vanillin. [+/- Mica (CI 77019), Titanium Dioxide (CI 77891), Iron Oxides (CI 77492, CI 77491, CI 77499), Red 6 (CI 15850), Yellow 5 Lake (CI 19140), Red 28 Lake (CI 45410), Red 30 Lake (CI 73360), Red 7 Lake (CI 15850)].

Nijansa Natural Rose je na web-u opisana kao nježna ružičasto - ljubičasta boja i prikazana je kao poprilično svijetla nijansa, no stvarnost nije ni približno slična web prikazu. Natural Rose je više smeđa nijansa s primjesom zagasite boje mesa. Na prvu sam bila pomalo razočarana bojom, jer sam očekivala nježniju nijansu za svakodnevnu uporabu koja bi tek toliko suptilno naglasila usne. Inače najviše preferiram crvenu ili boju fuksije na svojim usnama, tako da sam početno proslijedila balzam mami, no na kraju sam ipak odlučila dati mu šansu. U konačnici sam postala baš zadovoljna izborom i izgledom koji pruža navedena nijansa Pixi lip balm-a. Baš se izvrsno uklapa u makeup no makeup look uz smeđu maskaru i minimalno naglašene obraze :).

Balzam je vrlo kremast s polumat završetkom i izuzetno visoke razine pigmetacije s obzirom da se ipak radi o balzamu, a ne ružu. Blago je slatkastog mirisa, nije ljepljiv, ne isušuje usne, njeguje ih, zaglađuje i pruža im hidrataciju. Nije nimalo težak na usnama i lako se skida, ne ostavlja popratne mrlje. Postojanost ovog balzama je sasvim solidna, potraje i do nekoliko sati na usnama ukoliko se ne konzumira hrana i piće. Također, plus je što jednomjerno nestaje sa usana.


1. Ripe Raspberry, 2. Natural Rose

Nijansa Ripe Raspberry je najintenzivnija boja u ponudi, boja maline, odnosno čak više boja fuksije kad se nanese na usne. Jako se lako nanosi i daje usnama prekrasan izgled s laganim odsjajem. Također je slatkastog mirisa, ali više voćnog, nego Natural Rose nijansa koja mi više miriše na neki kolačić. Balzam je hidratantan, na usnama izgleda poput ruža, a i postojanost mu također ide na ruku, čak niti nakon konzumacije hrane i pića nije pod obavezno dodatno ga korigirati. Nakon što balzam počne blijediti s usana, nestane sjaj, no stain ostaje sve dok ga ne odstranite odstranjivačem za šminku. Ukoliko obnavljate balzam tokom dana, radi stain-a, povećava se intenzitet boje.

Pixi balzami su stvarno izvrsni, pružaju sve što tražim od jedne mazalice za usne - pigmentiranost, lakoću nanošenja i ugodu nošenja ;). Planiram još nabaviti i Coral Crush nijansu, djeluje mi baš fantastično!

Dostupni su na sljedećim web shop-ovima:
po cijeni od 80,00 kn.

Preferirate li i vi balzame u boji ili ste vjerne klasičnim ruževima?


You Might Also Like

16 komentari

  1. Meni je všeč klasika - rdeča šminka (crveni ruž) :) Obožujem pa balzame Hurraw! Odvisno od priložnosti, kaj uporabim ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. O da, i ja obožavam crveni ruž, baš dobro kažeš - u potpunosti klasik :). Hurraw balzame nisam probala, baš ću malo progooglati ih ;).

      Izbriši
  2. koristim balzame u boji, baš bi voljela probati i ove, ali nekako mi je preskupo za balzam :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, poprilično je skup, ali opravdava cijenu svojom visokom kvalitetom, a i često bude na popustu na web shoppovima, tako da se isplati tada kupiti ;).

      Izbriši
  3. Znaš da sam čekala tvoju recenziju ;)
    Sada sam još više sigurna da ću ih nabaviti, samo ne znam koju nijansu.
    Nadam se da ćeš pisati i o H2O ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da da, eto, napokon je stigla recenzijica ;). Meni su sve nijanse baš divne, baš je teško odlučiti koju kupiti, ja si još želim Coral Crush ;). Pisati ću uskoro i o H2O, tako da definitivno provjeri blogić s vremena na vrijeme ;).

      Izbriši
  4. Volim balzame u boji, pogotovo u ljetnim danima kada mi se sve od make upa topi, a voli ih imati i na plaži :D Pixi balzami su mi baš divni i lijepe nijanse si izabrala :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala :*. I ja sam baš zadovoljna izabranim nijansama :). Da, balzami u boji su baš praktični za korištenje na plaži, pogotovo zato što su lakši na usnama, a i ipak manje intenzivni nego ruž.

      Izbriši
  5. volim balzam u boji, točnije jedan Maybelline baby lips- cherry me :D
    ovi mi djeluju tako slatko i po opisu kvalitetno :D
    Natural Rose je divnaa <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Natural Rose je u potpunosti iznenađenje, s obzirom da sam u početku bila baš razočarana nijansom, jer nisam takvu očekivala prema web opisu. Balzami su divni, doduše cijena im je malo viša, ali opet kvalitetni su i dugo traju. Baby lips balzame nisam probala, iako čujem da su stvarno odlični, ali meni je tako neprivlačna ambalaža da me nikada nisu previše zainteresirali. Da, nažalost sam jedna od onih koje padaju na slatka pakiranja ;).

      Izbriši
  6. Po tvom opisu se čine super, ali cijena im je malkoc visoka. :D Kod mene je situacija ta da dok želim boju na usnama, posežem za ruževima, a balzame si ostavljam za njegu jer svi balazmi u boji koje sam do sad isprobala, nisu mi nešto posebno njegovali usne. Jako su mi lijepe obje nijanse. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, cijena je malo viša, ali često budu na popustu na web shop-u pa se ipak može kupiti za malo manju svoticu ;). Bezbojne balzame isto najviše koristim baš radi njege, balzame u boji sam počela koristi preko dana za neki decentniji izgled, a ruževe za izlaske ;), dok eto, zimi sam se baš skroz prebacila na balzame u boji jer su hranjivi, a i daju neodoljiv izgled usnama ;).

      Izbriši
  7. Uvijek dajem prednost obojanim balzamima pred klasičnim ruževima,. Prekrasne su nijanse :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Također :). Balzami u boji su fantastični, još pogotovo kada su kao ovi tako jače pigmentirani, a opet njegujući. Slažem se, nijanse su stvarno divne :).

      Izbriši
  8. Odlično izgledaju i zvuče ovi balzami posebno Ripe Raspberry, volim tamnije nijanse. iskreno ruževe niti ne nosim prečesto, obično ih stavljam kad izlazim vanka ili imam neki važan sastanak :). Preferiram balzame ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ripe Raspberry je stvarno divan, meni osobno draži nego Natural Rose. Također volim tamnije nijanse ;). A ruževe isto uglavnom nosim van, a preko dana balzame u boji :).

      Izbriši

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images