Proizvodi koji su me razočarali

00:13



Stigao je i moj prvi post o proizvodima koji su me razočarali. Lista nije duga, jer prije kupnje uvijek uložim dosta vremena u čitanje recenzija o određenim proizvodima, ali nekada ipak padnem pod utjecaj impulzivne kupnje. 

Imam poprilično zahtjevnu kožu lica i tijela, a i osjetljivo tjeme. Kako već nekoliko godina patim od seboreje i dermatitisa, morala sam promijeniti prehranu i kozmetiku, više se brinuti o svome organizmu iznutra i izvana. Uvedenim promjenama i pridržavanjem režima uspijevam držati seboreju pod kontrolom, no dermatitis mi s vremena na vrijeme radi poprilične probleme. 

Sada kada sam vam približila situaciju mog stanja kože, lakše ću vam pojasniti razloge razočarenja proizvoda koje ću danas spomenuti.


Otkako su stigli Le Petit Marseiliais proizvodi u Hrvatski, samo slušam/čitam apsolutne pohvale i potpuna favoriziranja njihovih proizvoda. Ponukana tim izuzetno pozitivnim reakcijama, odlučila sam i sama isprobati neki njihov proizvod. Odluka je pala na šampon i regenerator za normalnu kosu s mlijekom slatkog mediteranskog badema i ekstraktom lanenog sjemena dobivenog od francuskog lana certificiranog organskog porijekla (piše za mekoću i oporavak kose, prilagođeno normalnoj kosi s lomljivim vrhovima, obećava hidratiziranu i raspetljanu kosu, elastičnost i sjaj). Proizvodi su kupljeni u potpunosti impulzivno i iz nužde, nakon putovanja od 3 mjeseca, napokon sam se vratila kući i pod hitno su mi trebali proizvodi za njegu kose. Nisam htjela previše komplicirati, tjeme mi je bilo u "dobroj fazi" i odlučila sam se za liniju šampona i regeneratora za normalnu kosu.
Sastojci:

Šampon
Regenerator


A sada krećemo s kritikom i to u potpunosti negativnom, pošto nisam pronašla nikakav plus ni u šamponu ni u regeneratoru. Nakon pranja kosa nije škriputavo čista, zaglađenog i svježeg izgleda, a i drugi dan je već spremna za ponovno pranje. Kosa je teška, masnjikava, a i nekoliko sati nakon pranja javlja mi se nepodnošljiv svrbež vlasišta. Baš sam jako razočarana s oba proizvoda, jer, s obzirom koliko su im gelovi za tuširanje hvaljeni, očekivala sam da će i šampon i regenerator biti jednako kvalitetni, no to nije bio slučaj. Iako su pristupačnih cijena, svejedno mi je žao potrošenog novca za ovako slabe proizvode koji su se pokazali kao totalni promašaj, bar u mom slučaju.

Drugi proizvod koji me razočarao je Avon Senses Be Radiant, Rice Milk & Lotus Flower gel za tuširanje. Gel je dobiven na poklon i već mi je drugi Avonov proizvod na "Listi za odstrel". Prvi je bio ruž koji mi je izazvao osip, peckanje i naoticanje usana, ali to je bilo prije nekoliko godina i nadam se da su već do sada poboljšali formulu ;). No, vratimo se mi na gel za tuširanje. Osim finog mirisa i lijepe ružičaste ambalaže, ovaj proizvod se pokazao kao izuzetno loš, bolje reć' proizvod koji mi je samo izazvao dodatne nepotrebne životne probleme. Ispočetka je gel bio sasvim u redu, no nakon nekoliko dana uzastopnog korištenja, pojavilo mi se crvenilo na koži, svrbež, koža je bilo maksimalno isušena, a ponajviše u području ispod ruku. Nakon što se pojavila takva reakcija, momentalno sam prestala koristiti proizvod, ali sam svejedno crvenilo i svrbež rješavala sljedećih mjesec dana (!!!).. stvarno izuzeto negativno iskustvo.

Sastojci:


Eto, to bi bilo sve od mene što se tiče proizvoda razočaranja. Sreća što ih nije puno na listi.

Kojim ste se vi proizvodima razočarali u posljednje vrijeme?

You Might Also Like

36 komentari

  1. Stvarno si sretnica s ovako malo proizvoda na listi za odstrel, najkraća je koju sam vidjela do sad! :) LPM proizvode sam jedva čekala probati zbog odličnih recenzija ali krišom njuškajući u drogerijama nisu me mirisom oborili s nogu pa tako ne posjedujem ni jedan. Senses ima svojih boljih i lošijih verzija gelova, šteta što te zapao baš ovaj, meni takvu reakciju izazivaju Dove gelovi i losioni ali ne na mjesec dana! Želim ti još manje razočaravajućih proizvoda u ovoj godini! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Istina, kratka je lista, ali je bogme s poprilično traumatičnim iskustvima, pogotovo što se gela tiče. Pametno što se nisi odlučila za LPM, još uvijek ne razumijem čemu je bila takva strka oko njihovih proizvoda. Ovo mi je prvi Avonov gel, očito sam naletila baš na lošiju verziju. Da, čula sam za Dove da su isto slabe kvalitete, nisam ih nikada koristila. I hvala, ova godina mora biti ispunjena s minimalnim brojem razočaranja ;)

      Izbriši
  2. i ja sam se iznenadila koliko si malo proizvoda navela hehe :) vrijede beauty blogovi :D
    Avon gelove za tuširanje sam nekada naručivala, sjećam se da nisu bili nešto preposebno. doduše nisu mi izazvali osip, ali nekako nemam naviku od njih naručivate te stvari,, i bolje hehe :)
    ovi LMP proizvodi me nekako i nisu privlačili d aih kupim,, pošto mi je kosa sklona bržem mašćenju, ne treba mi nešto što će to još više poticati :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Definitivno :D. Stvarno se na konto recenzija može lakše filtrirati proizvode i odlučiti se za konačnu kupnju. Ja sam baš radi iskustva s Avon gelom počela zazirati općenito od gelova za tuširanje pa sam se prebacila na sapunčiće koje sam uostalom i jedno vrijeme i sama si izrađivala, baš radi tog neugodnog iskustva.

      Izbriši
  3. probala sam crveni LPM i to samo regenerator i užasan mi je, kosu ne mogu raščešljati i sutra mi je kosa masna i mogu je opet prati, a što se tiče avonovih gelova, meni ako svaki dan njih koristim izaziva prištiće i svrbež na leđima, ali ako ih koristim svaki 3 dan sve je u redu, tako da kombiniram avonove sa ostalima :).

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Znači, nisam jedina s lošim iskustvom što se LPM tiče. Očito da onda Avon nije pogodan za svakodnevno korištenje, ja se poslije ovog iskustva nisam ni usudila koristiti ga uopće. Mislim da ću ga iskoristiti za pranje kistova ili tako nešto.

      Izbriši
  4. Ovo za "odstrel" mi je baš smiješno lol
    Stvarno si imala velikih problema s ovim proizvodima pogotovo s gelom za tuširanje :/
    Nadam se da ti se to neće ponoviti

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hehe, drago mi je što sam te nasmijala ;). Ooo da, malo prevelikih problema, a prvo nisam uopće znala u čemu je problem..mislila da je do dezedoransa, odjeće..tek mi na kraju palo na pamet da je gel za tuširanje, žao mi je što nisam odmah zaključila da je u njemu problem, vjerojatno bih ga ranije prestala koristiti. Da, bogme se i ja nadam da neću više imati takvih iskustava.

      Izbriši
  5. LPM proizvodi me čak nisu privukli ni ambalažom,svi govore kako je lijepa i slatka,meni bezveze :D
    Tako da sam ih uredno preskočila :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Haha, slažem se, stvarno nije ništa specijalno, ni ambalaža, a bogme ni sam proizvod :D

      Izbriši
  6. Također čitam same pohvale za Le Petit Marseiliais, ali mislim da ću ih sada preskočiti. Već sam se previše puta razočarala sa proizvodima za kosu.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Eto, iskreno, preporučam da možda ipak preskočiš LPM. Stvarno baš loš proizvodi, bar u mom slučaju se tako pokazalo.

      Izbriši
  7. LPM su i mene razočarali,isprva su me privukli mirisom a onda meh,ništa.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja čak nisam niti "šnjofala", nego samo ponukana svim pozitivnim recenzijama zgrabila šampon i regenerator, kao ne mogu "fulat", ali eto..

      Izbriši
  8. Nisan probala još LPM, JOŠ! ahah neznam, kad potrošin litre ovih što imam,možda uložim u neku tuširalicu eventualno. :) Dobro što je kratka lista, zapravo bravo! :) Što me je posljednje razočaralo, jedan odstranjivač laka. :D ili bolje... :/ ;D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, hvala Bogu što je kratka lista, jer ionako mi je i ovih par proizvoda zadalo probleme. Nadam se da s odstranjivačem nije bila prevelika muka u pitanju ;). A LPM vjerujem da se može naći i boljih tuširalica ;).

      Izbriši
  9. I ja mam nekih proizvoda koji su me razočarali i baš sam planirala uskoro pisati o njima na svom blogu. Oko LPM proizvoda se digao hipe i baš sam ih zbog toga htijela probati no kada sam došla u dućan svi oni šamponi koje sam pomirisala (za tijelo) mi užasno mirišu tj smrde. Ove proizvode za kosu i nisa baš proučavala, najviše me zanima ona žuta maska za kosu, navodno je jako dobra no naravno dok ne proban nemogu reći :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Baš me zanima tvoja lista, rado ću je pročitati :). Hm, kažeš da je žuta maska dobra..eh, nisam sigurna da ću se odlučiti probati je, ali tko zna, možda i riskiram. Hvala na info ;).

      Izbriši
  10. žao mi je zbog negativnih iskustava s određenim proizvodima. meni je jedan avonov proizvod izazivao uzasno pečenje po nogama nesto 2u1 za tuširanje-depiliranje, nesto u tom smislu... sto se tiće ostalih proizvoda bili oni kataloski ili ne ne pamtim nikakve neugodne pojave. trenutno imam avonov gel i meni je ok, dok LPM šampone nisam probala pa tu ne mogu reci svoje misljenje :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Izgleda da sam ja stvarno naletjela na lošiju verziju Avonovog gela ili sam ja toliko hipersenzibilna, tko će ga znati ;).

      Izbriši
  11. Meni je LPM šampon ok, vjerojatno imam neki drugi tip kose.
    Negdje sam još davno pročitala da Avonovi ruževi imaju dosta olova, stoga ih zaobilazim.
    Nisam isprobala gel za tuširanje, od Avona najviše kupujem lakove i svakakav make up za oči. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma da, sigurna sam da nekome LPM šampončiči odgovaraju, ali eto, nažalost, to kod mene nije bio slučaj. Ovo za Avon ruževe nisam znala, hvala na informaciji. A Avonovi lakovi su mi fantastični, pogotovo ovi novi Stardust, baš bih voljela si nabaviti bar jednoga ;).

      Izbriši
  12. Obožavam LMP tuširalice i balzame za tijelo, no šampone za kosu nisam probala pa ne znam što reći o njima, a i ne namjeravam jer sam kod šampona za kosu jako kritična :D Nije da se često razočaram kod proizvoda, ali pamtim da sam se nakon pozitivnih recenzija jako razočarala u Garnier Neo dezadoransu u kremi.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa u biti ni ja nemam neka česta razočaranja, što se kozmetičkih proizvoda tiče. Vidiš kad spominješ dezedorans, meni su naotekli limfni čvorovi od Nivea roll on-a prije nekoliko godina pa sam se prebacila na Lush T'eo i od tada je sve pod kontrolom. Nadam se da ti nisi imala velikih problema s Neo dezedoransom.

      Izbriši
  13. Koristila sam ovaj prvi i bas sam se razocarala! Drago mi je sto si postavila ovo da znam i za sledeci proizvod! :*
    Inace,jako mi se dopada tvoj blog,puno pozdrava!

    Pogledaj i moj i ako ti se svidi komentarisi http://fashionstyleglamfashion.blogspot.com/?m=1

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je što ti si sviđa moj blog, baš si me razveselila komentarom :). Evo, škicnuti ću odmah na tvoj blog ;), hvala na linku.

      Izbriši
  14. Blog ti je stvarno super ... izuzetno kreativan , moderan i sik
    ja sam nova u ovom vasem blogo svetu devetarkaa.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  15. Baš mi je žao da ti je ovaj Avonov gel stvorio tolike probleme, godinama sam vjerna Niveinim gelovima za tuširanje, al se sjećam da sam jednom imala neki Avonov i da mi je isto dosta isušio kožu...LMP nisam ništa probala, jedino mi je želja od njih probati masku za kosu i eventualno neko mlijeko za tijelo. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, baš šteta za Avonov gel, radi njega sam odustala od korištenja gelova za tuširanje i prebacila se samo na sapunčiće, jer se jednostavno ne usudim više tako riskirati. Od LPM sam planirala kupiti masku za kosu, ali nakon ovog šampona i regeneratora, ne vjerujem da ću se odlučiti za kupovinu.

      Izbriši
  16. Pa tvoja lista je stvarno kratka, to je super. Moja je prilično dugačka :D LPM za kosu je i kod mene živa katastrofa

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Srećom pa je kratka lista :). No posljedice od Avon gela su bile tolike kao da sam se razočarala s bar 20 proizvoda. Žao mi je što si se razočarala velikom količinom proizvoda :/. A LPM očito i nisu toliko kvalitetni proizvodi koliko se "govorkalo".

      Izbriši
  17. Koja si ti sretnica s ovako kratkom listom :D
    Nisam probala niti jedan od navedenih proizvoda, a sada pogotovo neću ;)
    Jesam li ja jedina koju nisu privukli LPM proizvodi?!!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Oo da :). Zahvaljujući recenzijama na beauty blogovima sve manje i manje griješim s izborom proizvoda :). A LPM nisu ni mene nešto ekstra privukli, samo me zanimala "fama" koja se podigla oko te marke pa sam morala i ja probati, bolje da nisam ;).

      Izbriši
  18. o pa ovo je sasvim pristojna lista za odstrel :D
    pokušavam se sjetiti što je mene zadnje tako razočaralo... i osim alverde dvofaznog odstranjivača šminke pred skoro godinu dana baš se i ne mogu ničeg sjetiti, što je u biti dobro :D
    evo se sjetih - eveline sos baza, ajme majko, živi užas, odlijepi se od noktiju a lak se preko nje suši pet dana :P

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ooo pa super, znači i tvoja lista je kratka :). Kažem, beauty blogovi su fantastični, stvarno se njima može vrlo lako eliminirati loše proizvode i razočaranje :)

      Izbriši

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images