Lush Ultrabland čistač kože lica

00:11

Čišćenje lica je jedan od najvažnijih koraka svake rutine njege kože. Kako bismo kožu održavali zdravom i lijepom, potrebno je pružiti joj temeljito čišćenje koje je u završnici popraćeno s potrebnom dozom hidratacije. Ne kaže se uzalud da koža pamti, a i uzrečica "Pitat' će starost što je radila mladost" u ovom slučaju također ima smisla ;). Svi olako gledamo na kožu, ne slušamo dovoljno svoj organizam i što nam on poručuje pa tako u konačnici trošimo više i vremena i novaca na sanaciju određenih kožnih problema, nego na njihovu prevenciju. 

Istina je da se neće ništa dogoditi ukoliko jednom ne skinemo šminku s lica, iako ja smatram da nikada ne možemo biti toliko umorni niti biti u tolikoj žurbi da se ne pobrinemo za svoju kožu i damo joj da diše.  No, ukoliko praksa neskidanja šminke je učestala ili nije temeljita, nakon nekoliko godina sigurno ćemo uvidjeti rezultate nedovoljne brige o koži kao što su ranija pojava bora, izbrazdanost lica, čepljenje pora i nakupljanje mrtvih stanica. Šteta što je reakcija na neskidanje šminke odgođena i što nije instant, jer vjerujem da bi se vrlo vjerojatno više djevojaka/žena posvetilo pravilnom čišćenju kože lica kada bi se odmah drugi dan probudile s nekom reakcijom na koži.

Pravilno čišćenje lica podrazumijeva temeljitu i redovitu jutarnju i večernju njegu koja se sastoji od dvije faze: 
1. površinsko uklanjanje nečistoće/makeup-a,
2. uklanjanje štetnih tvari koje se nalaze u dubljim slojevima kože.



Prije no što sam počela koristiti Lush Ultrabland čistač kože lica, koristila sam Bioderminu micelarnu kojom sam bila izuzetno zadovoljna, ali ipak sam poželjela probati nešto novo i što je u manjem, a i praktičnijem pakiranju. Kako puno putujem s vremenom sam počela preferirati proizvode u krutom stanju radi straha od prolijevanja i oštećivanja ostalih proizvoda, tako da kada sam saznala za Ultrabland, jednostavno sam morala isprobati taj proizvod, jer je zadovoljavao sve moje uvjete - kompaktnost pakiranja, krutost samog proizvoda i naravno najbitnije učinkovitost.

Lush Ultrabland čistač kože lica pakiran je u plastičnu crnu (tipičnu Lush-ovu) teglicu, dostupan je u količini od 45 g i 100 g. Za 100 g proizvoda je potrebno izdvojiti 140,00 kn, dok za 45 g 79,00 kn. Iako se cijena čini poprilično visokom, pri svakom čišćenju lica potrebno je upotrijebiti izuzetno malo proizvoda, tako da će vam proizvod trajati i trajati. Meni osobno količina od 45 g traje godinu dana, a sam rok trajanja proizvoda je godinu i tri mjeseca. Inače, volim Lush politiku o ekološku osvještenost, tako da ukoliko skupite 5 Lush posudica ili tuba, na poklon ćete dobiti masku za lice tako da ako volite i često koristite Lush-ove proizvode, ovo je odlična kompenzacija :).



Utrabland čistač kože služi za uklanjanje nečistoća koje su se skupile tokom dana i ujedno i za skidanje šminke s lica. Svijetlo žute je boje i konzistencije poput maslaca. Sadrži blagotvorne sastojke kao što su bademovo ulje, ružina vodica i pčelinji vosak. Ulja nježno čiste kožu, a osim površinski, djeluju i dubinski. Osim za čišćenje lica, Ultrabland može se koristiti kao krema kako biste koži vratili balans.

Sastojci:
bademovo ulje (Prunus dulcis)ružina vodica (Rosa damascena)pčelinji vosak (Cera alba)med (Honey)svježi ekstrakt perunike (Iris florentina)glicerin (Glycerine)apsolut ruže (Rosa damascena)tinktura benzojevca (Styrax benzoin),metilparabenpropilparaben (Propylparaben).

1. Lice sa šminkom, 2. Lice s razmazanim Ultrablandom , 3. zadnji korak: Skidanje nečistoća vlažnom blazinicom
(Za potrebe fotografiranja i demonstracije na lice je nanesena BB krema, vodootporni eyeliner u debljoj liniji, jedan sloj maskare i ruž).

Da bi ste skinule nečistoću s lica potrebno je malu količinu "maslaca" prstima razmazati po cijelom licu, dobro umasirati kružnim pokretima kako biste otopile svu šminku, posebice obratite pažnju na oči. Nakon toga namočimo blazinicu u toplu vodu te tako odstranimo nečistoću s lica. Ponovimo postupak sve dok blazinica ne bude u potpunosti čista. Ultrabland u jednom nanosu odstranjuje šminku s lica i sa usana, no za oči (skidanje maskare/sjenila/olovke/tuša) potrebno je, nakon prvog brisanja blazinicom, ponovno nanijeti malo proizvoda na područje očiju, istrljati te opet obrisati vlažnom blazinicom sve dok ona ne postane čista. Ultrabland nakon odstranjivanja makeup-a kožu ostavlja mekom, glatkom i podatnom. Sviđa mi se kako nimalo agresivno ne djeluje na kožu, ne izaziva nikakav osjećaj peckanja na licu ni očima, a odlično obavlja svoj posao. Kao jedini minus mogla bih navesti činjenicu da ipak makeup s očiju ne skida od prve, no s druge strane istina je da se nisam još susrela s nekim proizvodom za odstranjivanje šminke da vodootporni tuš i maskaru odstrani s prvim prelazom blazinice. 

Nakon što očistim lice od makeup-a s Lush Ultrabland čistačem kože lica, dodatno nanosim na kožu Avene sindet za čišćenje kože s dodatkom cold kreme ili koristim Neutrogena Wave vibriralicu kako bih u potpunosti i dubinski uklonila svu prljavštinu. Na kraju još očistim lice tonikom kako bih odstranila s lica kamenac iz vode i kako bih bila sigurno da sam dobro isprala prije naneseni proizvod na lice, zatim nanosim hidratantnu kremu. I tako završava moja dnevna njega kože lica :). Sve u svemu, smatram da je Lush Ultrabland proizvod vrijedan pažnje. Praktičan je za putovanja zbog nemogućnosti prolijevanja, odlično otapa i skida šminku, a i jako dugo traje. Jako sam zadovoljna ovim proizvodom i definitivno ću ga ponovno kupiti :).

Koji su vaši omiljeni proizvodi za skidanje šminke? Jeste li probale Lush Ultrabland?


P.S. - L'ah darivanje traje do danas (25. veljače) 23.59 h tako da svakako kliknite na link i sudjelujte u darivanju ;)
   

You Might Also Like

18 komentari

  1. Skidam šminku sa kokosovim uljem i Niveinom 3u1 micelarnom vodicom, koju mijenjam za prirodniju varijantu čim ju potrošim.. Još operem lice Alverdinim sapunom i stavim Biobazinu kremu prje spavanja. Za dubinsko čišćenje kože napravim si neku od maski sa glinom jednom tjedno. Od nedavno, izmasiram si lice svako jutro sa jednim super opako dobrim Alverdinim uljem. O detaljima uskoro na http://naturallifephilosophy.blogspot.com/. Šminkam se rijetke petke i ne stavljam puder, eventualno BB kremu koju tek testiram, pa mi je dnevna rutina na kraju uvelike drugačija od ovog što sam sada navela. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti na iscrpnom odgovoru ;). Nadam se da će uskoro recenzija Alverde ulja, baš me zanimaju dojmovi :).

      Izbriši
  2. Koliko sam se god uvjerila u odličnost ulja/micelarnih/emulzija/mlijeka, meni nema ništa draže nego malo pobrisat fasadu micelarnom i zaronit u lavabo i dobro oprat facu nekim poštenim gelom za umivanje. No, mudrost dolazi s godinama, pa sam sad u fazi izbjegavanja sulfata i općenito detrdženata u njezi kože (kako lica, tako i tijela). I tu staje moj konačni odgovor, jer još uvijek bauljam i isprobavam i pronalazim savršenu kombinaciju. Za sada mogu jedino reći da mi je najdraži proizvod za pranje lica (nakon skidanja šminke) Alverde krema s glinom za nečistu kožu (iz Clear linije), koja je super blaga, ne pjeni se, već stvara finu emulzijicu i nježno a učinkovito skida masnoću i ostatke pudera s lica. Genijalno nešto, za manje od 20 kn.
    Inače sam veliki Lush entuzijast, no ovaj čistač probala nisam jer sam se uvijek bojala "masnih" proizvoda. U međuvremenu sam se preobratila, no sad mi Lush nije dostupan, a kupovina Lusha preko weba je totalno mučenje kad ne možeš ući u dućkas i onesvijestiti se od tih divnih mirisa <3
    I moram još jednu stvar reći, da koliko god obožavala Lush i koliko god nisam kozmetički purista, užasno mi je licemjerno što se deklariraju kao prirodna kozmetika, kad ono vidi vraga, krcato parabenima, SLSom i parfemima. Jel. To je kao da ja vičem da sam vegeterijanka dok žvačem sendvič od pršuta :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala na preporuci! :) Baš ću škicnuti Alverde kremu s glinom, nisam je niti zagledala u dućanu. Zvuči odlično, a i cijena mi se posebno sviđa ;). A tako i ja, poprilični sam ovisnik o Lush-u, ali se apsolutno slažem s tobom da nije baš u redu od njih to što se deklariraju kao prirodna kozmetika, jer to definitivno nisu i daleko su od toga. No, svejedno još nisam imala nikakva negativna iskustva s njihovom kozmetikom, dapače, baš mi odgovaraju, a i baš padam na te njihove divne mirise :D.

      Izbriši
  3. Imala sam i ja tog čistača i bio je u većem pakiranju, no koristila sam ga svega par puta :( (zbog lijenosti) a dobila sam ga na poklon... jedino mi se ne sviđa što eto nije za sva godišnja doba, više za zimu jer odlično hidratizira pošto je više taj vosak i uljasti... a ljeti nema šanse da ga koristim... Ipak, kako si vagnula da ćeš ga opet kupiti, čistač je odličan, no mooožda ti za toplije dane neće odgovarati... Imaš dosta temeljitu spa zonu za lice :D moja je prejednostavna :P

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Šteta što nisi dala ovom čistaču pravu priliku da se dokaže, hehe ;). Stvarno je odličan proizvod! Vjerojatno ovisi od kože do kože, jer meni se Ultrabland pokazao djelotvoran u svim godišnjim dobima, nije mi izazvao nikakve probleme, jer ionako momentalno blazinicom obrišem sav makeup, a time i "manjikavost" Ultrablanda :). A što se tiče rutine čišćenja, uh, i ja bih bila sretnija kad bi mi bila rutina jednostavnija, no imam jako osjetljivu i izuzetno zahtjevnu kožu tako da je moram tetošiti ;).

      Izbriši
  4. Odgovori
    1. Nadam se da će ti odgovarati! :) Ja sam izuzetno zadovoljna, jer baš doslovce otopi svu šminku s lica bez prevelikog napora ;).

      Izbriši
  5. Odličan post draga i jako mi se sviđa što si ukazala na važnost temeljitog uklanjanja nečistoća s lica :D Kako nemam u gradu Lush trgovinu jedino što sam probala je transparentni puder. Čistač mi se sviđa jer ih volim koristiti :D Kod mene se okoloočni make up uklanja dvofaznim odstranjivačem, make up lica micelarnom, onda ide umivanje nekim gelom/pjenom te prije nanošenja kreme obavezno još jednom pređem blazinicom natopljenom tonikom :D Kako god skidala make up, dok god se ne umijem nemam osjećaj da mi je koža potpuno čista :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvalaaa :*. Baš me veseli to što ti se sviđa post :). Ja sam od dvofaznih odstanjivača koristila samo Bourjois neko vrijeme i bio mi je super, a od micelarnih sam koristila Bioderminu koja se pokazala stvarno izvrsnom, ali baš radi putovanja i praktičnosti sam tražila nešto kompaktnijeg pakiranja i drugačije konzistencije, tako da sam sasvim slučajno naletila na Ultrabland i bogme nisam požalila za kupovinom :). I da, slažem se, tek s umivanjem se dobije osjećaj potpune čistoće kože :).

      Izbriši
  6. Nije mi dostupan Lush ali vjerujem da ću kad tad probati nešto iz njihovih redova. Moja rutina uklanjanja šminke i čišćenja lica uvijek počinje umivanjem toplom vodom kojom rastopim maskaru da bih izbjegla trljanje očiju odstranjivačima, zatim slijedi mlijeko (Ulolino mlijeko za čišćenje koje je božanstveno), gel za umivanje (testiran Planet Spa sa bijelim čajem), micelarna (Biobazina peckalica) pa tonik i krema (prirodna kozmetika lokalnih proizvođača). :) Volim taj dio maženja u kupaonici pred filmove i spavanje, osim što je ugodno i mirisno sviđa mi se osjećaj da mazim kožu kako bi mi što duže bila zdrava i lijepa. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Joj, i ja baš obožavam te večernje rituale, kad nema žurbe nikakve i možeš se posvetiti detaljnijem mackanju :D. Ulolino mlijeko nisam probala, no vidim da je dosta hvaljeno :)

      Izbriši
  7. Moj naklon za recenziju i detaljan i koristan uvod ;)
    Lush mi nije dosupan, a nismo baš ni dobro započeli svoje druženje tako da ga sada izbjegavam :(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala na divnom komentaru :*
      Žao mi je što nisi imala baš pozitivno iskustvo s Lush proizvodima. Ja sam baš zadovoljna njihovom kvalitetom, još da su i cjenovno malo povoljniji, bilo bi izvrsno :D

      Izbriši
  8. hehe, meni nikada nije bilo jasno ne skidanje šminke,,, znala sam doći svakakva iz noćnih izlazaka, ali to je bilo pravilo (uz pranje zubi hehe)
    ovo djeluje kao totalno fora proizvod,,, sviđa mi se što je teksture maslaca,, baš kao što si rekla - praktično za putovanja :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Upravo to :D. Ni ja nisam to nikad uspjela shvatiti kako netko ne skida šminku..baš to što kažeš, ide ruku pod ruku s pranjem zubi. No, kad se sjetim svih maminih priča iz ordinacije i koliko stvarno ljudi (neovisno i spolu i godinama) malo drže do higijene, u biti me više ništa ne čudi :/. A Lush Ultrabland je izuzetno zanimljiv proizvod, ponajviše zato što nije u tekućem obliku, a i jako je kvalitetan :).

      Izbriši
  9. Odličan post, nadam se da si nekome ukazala na važnost čišćenja i vođenja brige, meni je katastrofa ukoliko slučajno popodne zadrijemam s make up-om, a ne da bih mogla cijelu noć mirne duše i prljava lica spavati...nadam se da će mi jednog dana koža biti zahvalna na tetošenju. :)) A ovaj proizvodić je baš slatki, drago mi je da si pronašla ono kaj ispunjava tvoje kriterije. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma sigurno će ti jednog dana koža biti zahvalna na njezi kojoj joj svakodnevno pružaš :). Definitivno je preventiva najvažnija u svakom slučaju, ali nažalost neke žene smatraju da je ipak najlakše se "zamaskirati" velikom količinom pudera i stvoriti prividno zdravu kožu. A Ultrabland mi je baš odličan, sviđa mi se takva voskasta konzistencija, laka je za doziranje, a i nema straha od prolijevanja, što mi je najbitnije :).

      Izbriši

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images