Uriage D.S. gel za pranje

13:02

Ukoliko ste sretnica koja nema nikakvih problema s kožom, možete slobodno preskočiti ovaj post ;). Oduvijek sam željela biti jedna od onih žena koja bi se mogla čak i s, karikiram ;), kremom za cipele namazati i da joj bude super, no nažalost, nisam jedna od tih i s vremena na vrijeme ponovno mi se aktivira seboreični i neurodermatitis, iako uspijevam veliku većinu vremena sve držati pod kontrolom.

Simptomi dermatitisa su suha, crvenkasta koža sa svrbežom. Seboreja se obično pojavljuje u stresnom razdoblju ili tijekom zimskih mjeseci, dok neurodermatitis više alergijska bolest.  Dermatitis je često povezan s upotrebom neadekvatne kozmetike. Ukoliko se osip javi na licu, vratu, usnicama, vlasištu ili rubu kose, prvo treba posumnjati na kozmetiku ili druga sredstva za njegu kože, uključujući parfeme, dezedoranse, antiperspirante, šampone, paste za zube i sredstva za ispiranje usta. Nadražujući sastojak u proizvodima za šminkanje i njegu kože obično je miris ili konzervans, no ne znači da upotrebom "nenamirisanih" proizvoda ćete izbjeći neželjene reakcije na koži, jer takvi proizvodi mogu sadržavati kemijske tvari koje neutraliziraju prirodne mirise, a i one vam mogu nadraživati kožu. 

Osim što je poželjno pripaziti na kozmetiku, također, potrebno je regulirati prehranu, odnosno djelovati na organizam iznutra i izvana.



Kako mi se ove zime radi hladnoće i klimatizacije nakon jako dugog vremena pogoršalo stanje kože, bila sam primorana posegnuti za dodatnim kozmetičkim proizvodom kako bih smirila kožu u što kraćem roku. Prije nekoliko godina dermatologica mi je preporučila Uriage D.S. gel za pranje i to je u biti jedini takav proizvod koji sam koristila u te svrhe i vjerojatno će ostati moj SOS proizvod u ovakvim situacijama. Uriage D.S. gel za pranje je regulirajući gel za pranje namijenjen koži sklonoj seboreji, odnosno iritacijama, ljuskanju i crvenilu. Gel je namijenjen odraslim osoba, može se koristiti za pranje lice, tijela i vlasišta. Uriage gel je pakiran u plastičnu tubicu s neodvojivim poklopcem, u količini od 150 ml; isporučuje se u kartonskoj kuticiji. Na vrhu tube nalazi se mali otvor kojim se precizno može dozirati proizvod. Glavni sastojci su mu: Uriage termalna voda, TLR2 regulirajući kompleks, pirokton olamin. Zajedničko djelovanje pročišćavajućih aktivnih sastojaka (antimikotik, pirokton, olamin, bakar, cink, mangan) i protuiritirajućeg patentiranog kompleksa Anti-TLR2 (sprječava upale i iritacije u samom početku nastajanja) udruženo je s umirujućom Uriage termalnom vodom. Gel ne sadrži parfeme, paraben i sapun, hipoalergen je i fiziološkog pH.

Sastojci:



Gel je moguće koristiti za vlasište kao šampon dva do tri puta tjedno, dok lice i tijelo može se prati njime jednom do dva puta dnevno. Potrebno ga je nanijeti na vlažnu kožu, ostaviti da djeluje jednu minutu, potom isprati vodom. Gel je izuzetno nježan, namijenjen je čišćenju i reguliranju neželjenih promjena kože te uravnoteženju flore kože. Uriage gel je zeleno plavkaste boje, srednje guste strukture i bez određenog mirisa. Pri pranju lica i tijela, u dodiru s vodom, gel se lijepo pjeni, ne pecka oštećenu kožu i instantno pruža osjećaj ugode. Kod šamponiranja vlasišta je malo drugačija situacija, tek pri drugom pranju se razvija lijepa količina pjene. Kosa je škriputavo čista, lagana i ne petlja se, stoga nije potrebno još dodatno koristiti regenerator. 





Već nakon dva tjedna dana upotrebe, crvenilo je smanjeno, osjećaj neugode i svrbeža je skoro u potpunosti eliminiran.  Nakon mjesec dana svakodnevne upotrebe, nestalo je ljuskanje kože, zatezanje i crvenilo, koža je ponovno uravnotežena i bez iritacija. Ukoliko imate problema s dermatitisom, mislim da nećete pogriješiti s Uriage D.S. multipraktičnim gelom za pranje. Njegovu višestruku mogućnost upotrebe smatram velikim plusom. Odlično reagira u kombinaciji s Uriage termalnom vodom te Bioderma Atoderem kremom za lice i tijelo.

Gel možete nabaviti u:
po cijeni od 125,00 kn.

Imate li i vi sličnih problema s kožom? Na koji način ih sanirate?




*Slika br.3 je preuzeta s Interneta.

You Might Also Like

6 komentari

  1. Nisam znala za tvoje probleme s kožom, ali drago mi je što imaš svoje SOS proizvode s kojima to držiš pod kontrolom. Moji problem je masna koža te mi je glavni cilj držati sebum pod kontrolom. Imala sam jednu izrazito masnu fazu gdje sam uz pomoć gelova za umivanje i tonika unormalila kožu. Uriage je odličan i jako hvaljen brend, imam njihovu micelarnu i jako sam zadovoljna, jedino zbog cijene ne znam hoću li ju kupiti opet :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma da, koža mi je poprilično osjetljiva, tako da u ovo vrijeme radi centralnog grijanja i hladnoće u potpunosti poludi, zato sad u širokom krugu izbjegavam shopping centre, jer mi tamo doslovce u roku od odmah iskoči crvenilo po licu i vratu :(. Inače uspjevam sve to dobro držati pod kontrolom, no ipak mi je ponekad potrebna dodatna njega. Ja sam isto baš zadovoljna svim do sad probanim Uriage proizvodima :). Njihovu micelarnu još nisam probala, ali vidim da je dosta hvaljena :).

      Izbriši
  2. fora kako je višenamjenski proizvod :D pa se može stavljati i na kosu, lice, vrat...
    nemam nekih problema s kožom,, ali u ovim hladnim danima mi se jako crveni i ljušti oko usana,, mogla bi razmisliti o kupnji ovog :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Definitivno je velik plus što je gel višenamjenski pa je i vrlo praktičan za putovanja :). A da, zimi nam je očito svima isušenija koža no inače. Iako se čini možda (s obzirom na militražu) da je viša cijena ovog proizvod, svejedno se isplati kupiti ga, jer gel stvarno odlično radi svoj posao ;).

      Izbriši
  3. Žao mi je zbog tvog problema, ali mi je drago da si pronašla proizvod koji ti pomaže. :) Moja koža je zimi suha pa se protiv toga borim razno raznim kremicama. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sada je sve opet okej, tako da nema frke ;). Ali da, definitivno je važno pronaći proizvod koji nam odgovara i koji brzo i efikasno rješava određene probleme.

      Izbriši

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images