Pixi Flawless Finishing Powder

20:08


S pojavom jačeg sunca i viših temperatura, koža nam pojačano izlučuje sebum i znoji se. Iako se u zadnje vrijeme korištenja highlightera podosta populariziralo, "prirodni sjaj" ipak nije opcija kojoj pribjegavamo :P i zato u te svrhe koristimo matirajuće listiće (papiriće), pudere u prahu ili u kamenu. Svaki od navedenih proizvoda ima svoje prednosti i mane i sukladno tome potrebno je pronaći način za matiranje prikladan našoj koži. Moja koža je suha do mješovita i za vrijeme ljeta se često zasjaji i iz tih razloga koristim puder u kamenu kako bih matirala određeno područje na licu. Uglavnom to obuhvaća T-zonu, odnosno područje nosa i čela. U te svrhe koristim Pixi Flawless Finishing Powder. Pretpostavljam da su već redovite čitateljice The Meadow of Beauty bloga zamijetile da sam veliki fan Pixi kozmetike i da me još nijedan njihov proizvod nije razočarao pa tako ni ovaj puder u kamenu ;).


Ukoliko niste, možete pročitati recenzije Pixishea butter lip balm-ovaPixi Large Lash maskare i Pixi Sheer Cheek Gel rumenilaKozmetika Pixi fokusirana je na njegujuće sastojke u svojim proizvodima koji su uglavnom za višestruku uporabu, prikrivaju nedostatke, daju mladenački izgled, a i velik je plus što se nanose vrlo jednostavno i brzo. Njihov slogan je "Makeup to Wakeup" i cilj im je naglasiti prirodnu ljepotu žene.


Pixi Flawless Finishing Powder pakiran je u plastičnoj četvrtastoj kutijici, zaštitne svijetlo zelene Pixi boje s apliciranom zvončicom, a isporučuje se u kartonskoj ambalaži. Pakiranje je čvrsto, kompaktno i lijepo leži u ruci. S unutarnje strane nalazi se ogledalce sa smeđim printom okvira i Pixi logom koje daje dodatnu elegantnost pakiranju kao i Pixi logo na samom puderu (koji u ovom slučaju nije vidljiv jer je puder već korišten duže vrijeme, a nije bio pofotografiran prije, jer u vrijeme kupovine nisam pisala blog ;). Puder se zatvara s "klik" mehanizmom koji nam osigurava izbjegavanje oštećenja proizvoda. Uz puder dolazi i mala spužvica koja se nalazi u zasebnoj ladici što je velik plus zato što je možemo održavati čistom, a ne da konstantno "leži" na puderu kao u većini pakiranja pudera u kamenu. Spužvica je bijele boje, veoma meka i kvalitetna, koristila sam je nekoliko puta na putovanjima, ali nekako više ipak preferiram kistove. Puder je dostupan u količini od 7,5 grama i rok trajanja mu iz nekog nepoznatog razloga nije naveden ni na ambalaži niti na njihovoj web stranici :/, ja računam 12 mjeseci ;). Puder je u ponudi u samo u jednoj "nijansi" - translucent (transparentno), odgovara svim tipovima kože i licu pruža baršunasti finish. Obogaćen je vitaminom E koji poboljšava elastičnost kože i sprječava oksidativno djelovanje podloge.


Sastojci:
Talc, Nylon-12, Silica, Synthetic Fluorphlogopite, Ethylhexyl Stearate, Aluminum Distearate, Dimethicone, C16-18 Hydroxyalkyl Hydroxydimerdilinoleyl Ether, Copernicia Cerifera (Carnauba) Wax, Methylparaben, Propylparaben, Squalane, Tocopherol (Vitamin E), Lauroyl Lysine, Mica (CI77019), Iron Oxides (CI 77491, CI 77492), Titanium Dioxide (CI 77891).



Puder se vrlo lako aplicira i baš radi transparentnosti nema straha od pretjerivanja s nanošenjem pudera, iako ukoliko se baš zanesete s nanošenjem, mogle biste ipak postići pomalo brašnasti efekt na licu. Puder je preporučljivo  nanijeti na čelo, nos, obraze i bradu kako biste dobile baršunasto-porculanski look bez sjaja. Na web-u je navedeno kako je puder moguće nanijeti i na oči kako bi se produžila trajnost sjenila, no u te svrhe puder nisam koristila. Iako ovaj puder  nema iluminirajućih čestica, svejedno daje svjež i besprijekoran izgled licu, lijepo fiksira bb/toniranu kremu, a efekt matiranja mu traje od 8-10 sati (bar u mom slučaju). Ukoliko nanosite samo korektor na lice kako biste ispravile male nepravilnosti, ovaj puder fantastično funkcionira i u tom slučaju, lice izgleda izuzetno prirodno. Ja sam jako zadovoljna ovim puderom u kamenu, odličan je za moju hipersenzibilnu kožu, nije mi izazvao nikakve nuspojave, a i fantastično odrađuje svoj posao. Ne daje praškast izgled licu, vrlo je lagan na koži, ne isušuje je i savršen je u kombinaciji sa Pixi H2O toniranom kremom :). Između ostalog, jako sporo se troši što je također velik plus, a i ne daje narančast izgled licu kao velika većina pudera za matiranje s kojima sam se susrela do sada. Kao jedine mane ovom puderu mogu navesti činjenicu da nema istaknutog roka trajanja i smatram da bi ženama tamnije puti ipak bio presvijetao. 

Pixi Flawless Finishing Powder dostupan je na sljedećim web shop-ovima:
po cijeni od 20-ak EUR-a (vrlo često Pixi proizvode možete naći na različitim sniženjima ;).

Koji je vaš omiljeni matirajući puder?




You Might Also Like

8 komentari

  1. Trenutno JI i Catrice a inače obožavam MAC Blot. Nisam nikad cula za ovaj brend, bacit ću pogled :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Baš sam čitala dosta pohvala za MAC Blot, vjerujem da se isplati probati, mislim da MAC rijetko s kojim proizvodom razočara ;). Definitivno baci oko na Pixi, jako interesantna kozmetička marka s odličnim proizvodima, a i sviđa mi se njihova filozofija ;).

      Izbriši
  2. Već dugo škicam Pixi proizvode i nikako da skupim neke novce da nešto i isprobam... Možda bi za početak to mogao biti upravo ovaj puder :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nadam se da ćeš se odlučiti probati neki njihov proizvod, vjerujem da nećeš požaliti ;). Ja sam iskreno najzadovoljnija njihovom toniranom kremom H2O i balzamima u boji, iako je i ovaj puder stvarno odlična investicija, ali ga ne koristim na dnevnoj bazi kao što koristim toniranu i balzam ;).

      Izbriši
  3. Primijetili smo da voliš Pixi i to s razlogom ;)
    Trenutno koristim Rouge Bunny Rouge puder u prahu i prezadovoljna sam, ali kako je u prahu ne volim ga nositi sa sobom tako da moram kupiti i neki kompaktni :D Uzeti ću i ovaj u obzir ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hehe, bogme da, definitivno s razlogom ;). Stvarno su im odlični proizvodi, a i savršeno odgovaraju mojoj koži. Da, to je istina, da su puderi u prahu malo kompliciraniji za korištenje na putovanjima. Baš sam googlala Rouge Bunny Rouge, nisam do sada čula za njih, jako zanimljivi proizvodi, morat ću ih malo detaljnije proučiti ;).

      Izbriši
  4. Odlična recenzija, baš mi treba nešto ovakvo! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ;)
      Mislim da s Pixi proizvodima nećeš pogriješiti ;)

      Izbriši

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images