Vikend post: Corn dogs

10:34




Danas ćemo, malo za promjenu, raditi nešto slano :). Iako kod nas corn dog nije zastupljen u ponudi fast food-ova, u Americi se smatra jednim od najpopularnije finger food klope :). Vjerujem da ste često zamijetile u američkim filmovima da je lunaparku corn dog neizostavan dio posjeta :). Imala sam prilike probati originalnu verziju tako da vam odmah mogu reći da je recept odličan i vrlo vrrrrrlo blizu samom izvornom okusu :). A što je još bitnije, izuzetno je jednostavan i brzo se priprema. 

Pretpostavljam da si i vi s vremena na vrijeme dopustite koji cheat day i posegnete za nekim fast food-om pa zašto ne biste sljedeći put probale nešto novo i iz vlastite radinosti :). Mislim da je receptić zgodan i kao brzinska grickala za nenajavljene goste ili kao poslastica na dječjim rođendanima.

Potrebni sastojci:


  • 10 velikih hrenovki (pilećih ili purećih),
  • 150 g oštrog brašna,
  • 150 g palente, 
  • 3 žličice smeđeg šećera,
  • 1/2 praška za pecivo,
  • 1 žličica kajenskog papra,
  • 1 žličica crvene paprike (slatke),
  • 3 jaja,
  • 2 dcl sojinog mlijeka,
  • 1 žličica ulja,
  • 1 žličica soli.
Priprema:



  • U duboku užu zdjelu stavimo sve sastojke osim hrenovki. Dobro izmiješamo pjenjačom kako bismo dobile konzistentnu masu. Smjesa ne smije biti prerijetka, ukoliko je potrebno, dodajte malo brašna kako biste zgusnule masu.
  • Hrenovke prerežemo na pola i nabodemo drvenim štapićima za roštilj. Nabodemo ih cijelom dužinom.


  • Tako pripremljene hrenovke uvaljamo u pripremljenu smjesu i pržimo na jakoj vatri u dubokom ulju. Preporučam da se u ovom koraku koristi mala dublja tava kako biste mogle u potpunosti uroniti hrenovke u ulje, a da drveni štapić bude izvan tave. Hrenovke pržimo sa svake strane oko 2 minute dok tijesto ne poprimi zlatno žutu boju.
  • Corn dog je najbolje jesti odmah još dok je vruć :). Poslužiti ga s ketchupom ili poutinom. Recept za poutine možete naći na sljedećem linku.

Dobar tek! :)




P.S. - Ispričavam se na lošoj kvaliteti fotografija, fotografirano je na brzinu mobitelom, glad je prevladala ;)

You Might Also Like

8 komentari

  1. ok, upravo pravim svinju i mlince i dođe mi da sve bacim i isprobam ovo :) hahahha, ovaj post je bookmarakan i čeka na isprobavanje :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hahahah :D Baš sam u krivo vrijeme objavila recept ;) Nadam se da si, unatoč ručku, uspjela svejedno pripremiti i corn dogove ;) Ako još nisi isprobala recept, definitivno pošalji slikice kad ih pripremiš :)

      Izbriši
  2. kako ovo dobrooo izgledaa :D
    sad znam što radim sljedeći put :D
    hvala tii

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nema na čemu :) Ako ti bude ostalo mase u koju se umoče hrenovke, bez problema možeš ispeći uštipke od nje :). Slatke ili slane :) Javi kako je ispalo :D

      Izbriši
  3. Izgleda prefino, a vjerujem da i je :D Nadam se da ću se sjetiti ovog recepta kad malo zahladi jer sad mi je malo prevruće za takve pothvate :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Odlično je :) Iako definitivno nije za čestu konzumaciju, izbjegavam hranu pečenu u dubokom ulju. Kad se malo primire temperature, probaj ispeći hrenovkice, vjerujem da će ti ukućani biti jaaako sretni ;)

      Izbriši
  4. Njamiii! Čula sam sto puta za corn dog a nikad se nisam pitala što je to. Ovo je baš poslastica za cheat day. Smješni su mi ameri, samo ubaci nešto u duboko ulje i oni su sretni. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Eto, sad ti je savršena prilika za probati ih ;). Ah, Ameri..nema se tu puno što reći ;)
      Sljedeći put će u vikend postu biti nešto slatko i "normalno" ;)

      Izbriši

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images