Šumeće kugle za kupanje

00:47

Svi koji me dobro poznaju, svjesni su toga da sam iskonski hedonist i da, između ostalog, obožaaaaavam kupkice :). Kad god uhvatim vremena, volim zavaliti se, uživati u kipućoj mirisnoj kupki, usput popapati neko voće  i jednostavno staviti mozak na off. To je moje vrijeme bez brige i pameti :D. Prije sam koristila Lush-ove šumeće kugle, no s vremenom sam i ja sama ih počela izrađivati za prijateljice, a u konačnici i za svoj gušt. 

Recept za izradu kugli za kupanje je izuzetno jednostavan i vjerojatno velika većina vas već ima potrebne sastojke u kuhinji, potrebno je samo dodati malo volje i veliku žličicu ljubavi da bi kugle bile savršene kakve trebaju i biti :).



Za pripremu kugli potrebna vam je staklena zdjela, gumene rukavice, vazelin/ulje, bočica s raspršivaćem, silikonski kalup za led/muffine/različiti plastični kalupi iz hobby art trgovina za izradu božićnih kuglica, sito i pipeta *nije obavezno.

Potrebni sastojci:
  • 1/2 šalice limunske kiseline,
  • 1 šalica sode bikarbone,
  • 3/4 šalice gustina,
  • 1/4 šalice šećera,
  • 6 kapi boje za hranu,
  • 10 do 15 kapi eteričnog ulja,
  • suho cvijeće/začini ili vilinska prašina (šljokice) *nije obavezno.

Priprema:

1. Pomiješamo limunsku kiselinu, sodu bikarbonu, gustin i šećer u zasebnoj posudici. Zatim preko sita prosijemo sastojke u staklenu zdjelu kako bi se jednomjerno izmiješali. 






2. Dodamo šljokice i latice suhe ruže i sve to dobro izmiješamo kako bi sastojci bili ravnomjerno raspoređeni.







3. U bočicu s raspršivaćem ulijemo vodu i dodamo 6 kapi boje za hranu. Boju pokušajte prilagoditi mirisnom ulju koji dodajete. Ja sam se odlučila za bež boju, odnosno dodala sam malo žute boje u vodu, kako bih dobila neku blažu nijansu kugli pošto ću dodati eterično ulje vanilije.









4. Vazelinom (ili uljem) namažemo odabrane kalupove. Koristila sam plastične božićne kugle koje se sastoje od dva dijela. 







5. Lagano prskamo dobivenom bojom smjesu suhih sastojaka, usput miješamo sve dok nam smjesa ne bude dovoljno ljepljiva da možete rukom oblikovati kuglicu. Smjesa ne smije biti u potpunosti mokra, već ostati praškasta.




6. Pipetom dodamo eterično ulje u smjesu. Ulje možemo kombinirati prema vlastitim preferencijama. Ja sam se odlučila za ulje marelice s dodatkom eteričnog ulja vanilije kako bi kugle bile intenzivnijeg mirisa.







7. Kugle možete raditi bez kalupova, oblikovati loptice rukama ili kao ja koristiti plastičnu božićnu kuglu. Utisnemo masu u obje polovice, pošpricamo jednu polovinu s malo vode i potom ih sjedinimo u kuglu. Također, možete "kugle" raditi u silikonskom kalupu za muffine ili led.


8. Ostavite 24 sata da kugle odstoje kako bi se u potpunosti stisnule i nakon toga su spremne za upotrebu :). Na slici su tri kugle, jedna rađena u kalupu za muffine, jedna free style i jedna rađena u božićnoj kugli.








Možete ih čuvati u staklenkama kako ne bi izgubile miris, a i stvarno su lijep pokolon ako ih upakirate u proziran celofan, zavežete mašnicu - izgledati će neodoljivo :).



Volite li i vi šumeće kugle za kupanje i duge kupke ili ste ipak ljubiteljice brzinskih tuširanja?




P.S. - Vintage Getaway darivanje traje do 4. veljače tako da svakako kliknite na link i sudjelujte u darivanju ;)

You Might Also Like

20 komentari

  1. Volim tvoje diy postove, uvijek naucim nesto novo :) obozavam kupke sa kuglama za kupanje, a ovo izgleda super, a i mojem novcaniku bi se svidjelo :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je da ti se sviđa ovaj post :). Upravo to, novčanik će ti biti jako zahvalan, jednako kao i moj ;). Jednostavno je, brzo, a cjenovno mnogo povoljnije nego Lush kugle, a identičan efekt ;).

      Izbriši
  2. Jos da imam kadu :( dok sam zivjela kod svojih stalno sam bila u kupkama I lopticama :) super mozda isprobam za poklon, mogla si staviti jednu sliku u vodi da vidim kako reagira ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Odlična ideja, vjerujem da bi se tvojim prijateljicama svidio takav poklon :). Sliku kako kako kugla reagira u dodiru s vodom, nažalost, nisam mogla napraviti, jer sam morala pustiti da kugle odstoje 24 sata kako bi se dovoljno dobro stegnule ;).

      Izbriši
  3. Obožavam diy postove... ovo je genijalno sigurno ću isprobati jer bath time is my time :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Odlično :). Sigurno će ti super ispasti. Uživaj u kupki! ;)

      Izbriši
  4. Lush će te staviti na crnu listu ako se ovo pročuje! :D Super fora, ne mogu vjerovati kako je jednostavno, definitivno ću isprobati ovaj recept, ako ne prije onda jednog dana kad opet budem imala kadu na raspolaganju. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hahha, fantastičan komentar :D. Da, sad sam im opaku konkurenciju napravila ovim postom ;). Slažem se, baš je izrazito jednostavno za napraviti i veseli me to što su svi sastojci jestivi, nema nikakvih dodatnih kemikalija. Nadam se da ćeš probati napraviti koju kuglu, ako ništa drugo, bar nekome za poklončić ;).

      Izbriši
  5. E fakat obožavam tvoje recepte i sad me još ovako ugodno iznenadiš pravim DIY..ustinu divno :) i svaki put ne mogu dočekati novi post xD

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti na ovom divnom komentaru! :). Baš si me razveselila, drago mi je što ti se sviđaju postovi ;).

      Izbriši
  6. jako lijep/originalan post opet od tebe :D
    ovo svakako isprobavam, jer si sve lijepo opisala i poslikala <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je što ti se sviđa :*. Probaj, vjerujem da će ti kuglice super ispasti, vrlo je jednostavno ih napraviti, samo ovisi kakav oblik želiš u konačnici bućnuti u kadu ;).

      Izbriši
  7. Ja ne mogu vjerovati kako skupo plaćamo gotove kugle a zapravo ih je tako jednostavno i povoljnije za napraviti. Hvala :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Np ;). Da, definitivno je isplativije napraviti kugle za kupanje kod kuće, s obzirom kolika im je cijena inače, a identičan je efekt ;).

      Izbriši
  8. Predobro!! Baš volim ove DIY ideje.. Super su ti postovi :) - Ane

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti puno na lijepom komentaru :*. Nadam se da ćeš probati napraviti ove jednostavne šumeće kuglice za kupanje ;).

      Izbriši
  9. Odličan diy ;)
    Šteta što nemam kadu u koju se mogu zavaliti :(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Eh, šteta, da :/, ali uvijek možeš obradovati neku prijateljicu ovom divnom kuglom ;).

      Izbriši

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images