Bioderma Atoderm

00:52

U ovom postu recenzirati ću svoju najomiljeniju kremu za tijelo kojoj nema konkurencije. Kremu sam kupila sasvim slučajno na nagovor magistre u ljekarni i moram priznati da nije pogriješila s preporukom jer mojem oduševljenju stvarno nema kraja :) 

Kako patim od hipersenzibilne, dehidrirane i isušene kože, tražila sam kremu koja je izuzetno hranjiva, brzo se upija i pogodna je za dermatitis. Bioderma Atoderm krema (500ml) se može koristiti za svakodnevnu njegu kože lica i tijela i nanosi se 1 - 2 dnevno. Djeluje umirujuće na kožu, pomaže u regeneraciji stanica, vraća joj prirodnu vlažnost i pomaže održavanju optimalnog balansa hidrolipidnog zaštitnog sloja kože sastavljenog od znoja i sebuma. Bioderma Atoderm krema je prikladna za kožu preosjetljivu na konzervanse, parabene, umjetne mirise i bojila, tako da je mogu koristiti i dojenčad i mala djeca.




Sastojci:
Aqua, Mineral Oil (Paraffinum Liquidum), Glycerin, Cetearyl Isononanoate, Glyceryl Stearate, PEG-100 Stearate, Myreth-3 Myristate, Steareth-21, Tocopheryl Acetate, Mannitol, Xylitol, Rhamnose, Fructooligosaccharides,j Laminaria Ochroleuca Extract, Cyclopentasiloxane, Cyclohexasiloxane, Triethanolamine, Cetyl Alcohol, Palmitic Acid, Stearic Acid, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Caprylic/Capric Triglyceride, Disodium EDTA, Phenoxyethanol, Chlorphenesin, Sodium Hydroxide.

Zahvaljujući bogatim aktivnim sastojcima, Bioderma Atoderm je zaštitna i hranjiva krema koja koži daje mekoću, obnavlja hidrolipidnu barijeru kože, smanjuje transepidermalni gubitak vlage te tako sprječava ljuskanje i perutanje kože. Koža postaje suha upravo radi transepidermalnog gubitka vode, odnosno ubrzanog isparavanja vode koje se javlja kao rezultat poremećaja u fiziološkoj barijeri tj. hidrolipidnom površinskom sloju kože. Do promjene u zaštitnom površinskom hidrolipidnom sloju dolazi zbog vremenskih utjecaja (sunce, vjetar, hladnoća), onečišćenog zraka, štetnih kemikalija iz sredstava za čišćenje, neodgovarajuće kozmetike, različitih agresivnih kozmetičkih tretmana i slično. Vitamin E regenerativno djeluje na kožu, zaglađuje je, a glavna uloga mu je antioksidativna zaštita od štetnog utjecaja slobodnih radikala. Slobodni radikali su oksidansi koji potiču pojavu različitih bolesti, ubrzano starenje kože i cijelog organizma.




Bioderma Atoderm krema dostupna je u količini od 200 i 500 ml. Pakirana je u plastičnu bočicu s pumpicom na pritisak. Pumpica odlično funkcionira i dozira, praktična je i higijenska. Rok trajanja kreme je 6 mjeseci. U količini od 200 ml krema je pakirana u tubi. Biodermina Atoderm linija je prilagođena koži sklonoj atopijskom dermatitisu - simptomi: preosjetljivost, svrbež, crvenilo, krastice i osip na koži. Uz kremu za lice i tijelo, u atoderm liniji, dostupni su i pjenušavi gel za tijelo, emolijent balzam, kruti sindet, balzam za usne, hranjiva krema za lice, krema za djecu i dojenčad te intensive krema za cijelu obitelj.

Kao što sam već u uvodu navela, iznimno sam zadovoljna kremom. Bioderma Atoderm krema je vodenaste formule, relativno se brzo upija, lako se razmazuje i blagog je mirisa koji dosta brzo ishlapi. Koristim je nakon tuširanja kao losion za tijelo, za područje oko očiju te obavezno nakon depilacije. Kremu rijetko nanosim na cijelo lice, jer mi je ipak mrvicu "preteška", odnosno koža lica mi nije toliko izrazito suha kao koža tijela. Bioderma Atoderm krema izvrsno vlaži kožu, zaglađuje je; koža je podatnija i vidno nahranjena. Kako imam popriličnih problema s dermatitisom, od kada koristim Atoderm kremu moje stanje kože je pod kontrolom, bez većih iritacija - smanjeno crvenilo i svrbež. Trošim već drugo pakiranje od 500 ml tako da svakako preporučujem kupnju Atoderm kreme. Ocjena 5/5.

Kremu je moguće kupiti gotovo u svakoj ljekarni po cijeni od oko 90,00 - 100,00 kn.
U ljekarni Coner su Biodermini proizvodi na popustu od 20% u periodu od 24.11. - 28.12.2014. Trenutno se može kupiti po cijeni od 92,00 kn +  Atoderm krema za ruke gratis!

Da li ste probale što iz Biodermine Atoderm linije? Koje su vaše omiljene mazalice? :)




You Might Also Like

16 komentari

  1. E ovo bi čak možda i meni trebalo

    OdgovoriIzbriši
  2. Upravo koristim uz Atoderm tekuci sindet i kremicu za ruke. Vrlo brzo cu po drugi primjerak :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Znači ima nas još ljubitelja Atoderm linije :) Baš planiram kupiti sindet. Nadam se da je jednako kvalitetan i djelotvoran kao i kremica :)

      Izbriši
  3. Odličan post :) Nisam znala za ovaj proizvod, ali mi se jako sviđa :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Taman za ove zimske dane kad koži ipak treba malo više dodatne njege :) Mislim da se stvarno isplati kupnja ove kreme, sigurno te neće razočarati ;)

      Izbriši
  4. Slike su ti bas kreativne, posebne i samo nastavi tako u tom stilu :) nisam probala ovu kremu, ali svidja mi se po recenziji, zvuci kao dobar proizvod!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Joj, hvala na lijepim riječima :) Eto, prva slika je mojih ruku djelo, sama sam crtala, ali treba još tu dosta dorade ;) A što se tiče kreme, još kako je sad na akciji i s gratis kremom, stvarno je dobar ulov ;)

      Izbriši
  5. sa,a crtala??? svaka čast, jer ovo zbilja odlično izgleda, baš mi je taj crtež upao u oči :D
    mislim da bi mi ova kremica odgovarala, koža na licu se donekle promijenila ali na tijelu je još uvijek strašno suha :(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. o hvala hvala :) drago mi je što ti se sviđa jer taman crtam "najavu" za novi post :P a kremu se stvarno isplati kupiti, pogotovo ako ti je toliko isušena koža, onda bi ti sigurno trebala odgovarati :)

      Izbriši
  6. obožavam ovakve proizvode koji lijepo hidratiziraju kožu, ali ju istovremeno čine glatkom i nisu preteški :D
    slatki medo u pozadini :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Upravo to :) Ja sam postala pravi "junkie" što se ove kremice tiče ;) Hehe, eto, i medo Trudi dobio svojih 5 minuta ;D

      Izbriši
  7. Ajme medo :D Predivne su ti fotografije, crteži i naravno medo :) Nisam probala ovu kremu za tijelo jer nemam problema sa suhom kožom, ali volim isprobavati različite mazalice :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. tnx :* Bez obzira što nemaš suhu kožu, mislim da bi ti čak mogla odgovarati ova kremica jer nije teška/masna :)

      Izbriši
  8. odličan post. bitno je da si našla ono što tebi odgovara

    OdgovoriIzbriši

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images